Pedern

Pedern

Vårens vakreste eventyr

Deltagere fra det ganske land møttes til dyst på Selbuskogen for å gi alt i skisporet i helga. Mange av dem formelig stupte over målstreken.

PMF-lekene ble i år avholdt for 24. gang på Selbuskogen skisenter. Samtlige elever og brorparten av de ansatte var i sving for å holde oppe denne stolte tradisjonen. Det er mange roller som skal fylles for å gjennomføre et slikt arrangement.

IMG_4063
Peder Evjen sitter klar med fingeren på stoppeklokka når deltakerne går over mål. Heidi Saur noterer.

Mange av idrettsutøverne er gamle elever. Leif Tore Røstum og Erlend Olsbø Berre er to slike, ivrige rivaler om gullet i en av de mest testosteronfylte øvelsene, 5 km for herrer under 30 år. Erlend hadde  denne distansen i lomma i en rekke leker før Leif Tore kom som en komet for noen år siden og brøt hans hegemoni, og nå var han sugen på revansj. Han startet like etter Leif Tore og jaget ham for alt det var verdt gjennom stadion og ute i skogen, og spenningen var stor da resultatlista ble slått opp før medaljeutdeling. Leif Tore måtte se seg snytt for et gull på 5 km for første gang i sin PMF-karriere. Med Berres comeback er altså Røstum-epoken i denne øvelsen foreløbig over, men vi håper jo å få se de to til kappestrid igjen til neste år.

Leif Tore sikter mot gullet på 5 kilometeren...
Leif Tore sikter mot gullet på 5 kilometeren…
...men Erlend ligger like bak, og var den som i år stakk av med seieren.
…men Erlend ligger like bak, og var den som i år stakk av med seieren.
De er allikel gode venner etter målpassering.
De er allikevel gode venner etter målpassering.

Lekene går over to dager, på lørdag hadde vi 100 m sprint, stafett, og 3 km fristil. Lørdag kveld var det festmiddag med premieutdeling og påfølgende dans. I dag søndag var det de klassiske øvelsene 1, 3 og 5 km.

Erlend fikk sjansen til å dele bord med sin gamle venn Karl Anton Pettersen.
Erlend fikk også sjansen til å dele bord med sin gamle venn Karl Anton Pettersen under festmiddagen.
Karl Anton takket forøvrig med stor entusiasme for maten under banketten.
Karl Anton takket forøvrig med stor entusiasme for maten under banketten.
Banketten blir heller aldri fullkommen uten den tradisjonelle talen fra en annen gammelelev, Harald Eika.
Banketten blir heller aldri fullkommen uten den tradisjonelle talen fra en annen gammelelev, Harald Eika.

Vi er også så heldige at vi hvert år har god hjelp fra en gjeng elever fra Byåsen videregående skole i Trondheim. De arbeider som funksjonærer under øvelsene og servitører under festmiddagen. I år bidro de også med sin entusiasme og inkluderende festglede til at stemningen var skyhøy under lørdagens dans.

Byåsengjengen varmer opp publikum før dagens øvelser med "OL-floka" fra 1994.
Byåsengjengen varmer opp publikum før dagens øvelser med «OL-floka» fra 1994.
Våre gode hjelpere fra Byåsen kunne mer enn å danse. Her ser vi dem som servitører, klar til å slippe inn gjestene til gårdagens festbankett.
Våre gode hjelpere fra Byåsen kunne mer enn å danse. Her ser vi dem som servitører, klare til å slippe inn gjestene til gårdagens bankett.

Mer om PMF-lekene kommer til uka.

Medaljevinnere fra dagens 3 km for herrer under 30 år. Bronse: gammelelev Nikolai Grøtte. Sølv: andreårselev Iver Tronstad. Gull: debutant og elev av året Lars Erik Jordhøy.
Medaljevinnere fra dagens 3 km for herrer under 30 år. Bronse: gammelelev Nikolai Grøtte. Sølv: andreårselev Iver Tronstad. Gull: debutant og elev av året Lars Erik Jordhøy.

 

Andre saker

Meråker

Siste uke var jeg i Meråker. Det er 7 år siden jeg har vært på ski. De siste 7 år har jeg bare vært med snowboard i skibakken. Men det var veldig artig. Hjemme drar jeg til Sveits eller Østerrike for å finne skibakker. Vi hadde godt vær. På vei[…]

Les mer »

Rakubrenning

De på Kunst og Design holder på med noe veldig spennende nå. De holder på med rakubrenning.  Det er en japansk brenneteknikk, der du utsetter keramikken fra 900 grader til 1000 grader for å få et smeltebad som gjør leira skikkelig hard.

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *