Pedern

Pedern

Utplassert ved folkehøgskolen

Intervju med utplasseringselever

 Hvem er du?

-Mitt navn er Henrik Fuglem, jeg er 17 år (blir 18 om 2 uker) og kommer fra Selbustrand. Jeg går nå andre året helsearbeiderfag på Selbu videregående skole, og er i denne uke utplassert på Peder Morset Folkehøgskole sammen med 7 andre elever fra klassen min. På fritiden liker jeg å spille volleyball, synge, holde meg i aktivitet og være med venner. Til neste år har jeg et ønske om å få lærlingeplass i Selbu kommune, der skal jeg være ute i læren i 2 år på forskjellige arbeidsplasser og det kan være for eksempel sykehjem og boliger for funksjonshemmede. Med dette har jeg et mål om å få et fagbrev, og videre gå påbygg til generell studiekompetanse og høgskole etterpå. Mitt største ønske er å bli artist, og kan jobbe med det for resten av livet.

Hvem er du?

-Mitt navn er Linn Therese Rabben Mogård, jeg er 17 år gammel (blir 18 om to dager) og kommer fra Selbustrand. Jeg går også andre året helsearbeiderfag sammen med Henrik på Selbu videregående skole, og er i denne uken utplassert på Peder Morset Folkehøgskole sammen med klassen min. På fritiden liker jeg å jobbe, være med venner og være ute i frisk luft. Til høsten har jeg søkt påbygg til generell studiekompetanse på Selbu videregående. Med dette vil jeg etterpå søke sykepleien på Levanger, en høgskoleutdanning som varer over tre år. Jeg ønsker å skaffe meg jobb på sykehus, når jeg er ferdig utdannet.

        

Hva er helsearbeiderfag?

-Helsearbeiderfag er en linje der vi lærer om hvordan vi skal ta vare på mennesker som trenger hjelp, spesifisert for eldre og funksjonshemmede brukere. Vi lærer mye om omsorg, empati og etikk i forhold til hvordan vi skal jobbe med mennesker. Vi lærer også mye om hvordan kroppen fungerer, sykdommer og hvordan vi kan forebygge og behandle. Vi har tre programfag som heter yrkesutøvelse, kommunikasjon og helsefremmende i tillegg til at vi har noen fellesfag slikt som norsk, engelsk, gym og samfunnsfag. I tillegg til disse har vi praksis, der vi får prøve oss ute på forskjellige arbeidsplasser noen dager for uka.

Hvorfor er dere her? 

-Vi er utplassert her for å få et innblikk i hvordan det er å gå på folkehøgskole i forhold til videregående, i tillegg til å erfare mennesker med funksjonshemming. Vi får tildelt en linje og være med på, og to valgfag som vi kan velge. Vi har valgt oss noen kompetansemål som vi skal ta med oss og skrive om i etterkant, et av målene handler om at vi skal drøfte ulike former for kommunikasjon og gjøre rede for hvordan kommunikasjon kan fremme trygghet og tillit. Vi skal være utplassert en liten uke på folkehøgskolen, tirsdag-fredag. Nå har vi vært her i 2 dager, og vi fikk tildelt Medialinja som vi skal være sammen med.

Hva har dere gjort hittil? 

-Hittil har vi vært med på Medialinja og sett for det meste hva de gjør, og hvordan de jobber. Vi fikk være med når de skulle planlegge en kortfilm, og vi fikk være med å se hvordan de filmet det. Disse legges ut på sosiale medier, og varer i ca 5 minutter. Vi syns de er flinke til å samarbeide og jobbe med et felles mål, og de er veldig kreative. Det virker som de har peiling på hva de gjør, og de får til det meste.

Takk for en lærerik og gøy uke hos dere!

Skrevet av Linn-Therese Rabben Mogård og Henrik Fuglem

 

Andre saker

Larsens Topp 20 Uke 48

Larsens Topp 20 – Uke 48: Axwell^Ingrosso – This Time Justin Bieber Ft. Halsey – The Feeling DJ Inappropriate – Allahu Akbar (Radio Edit) Nico & Vinz – Our Love Interphase – No One Else (Radio Edit) Tritonal – GAMMA GAMMA (Radio Mix) One Direction – Perfect Avicii – Sunset[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *