Pedern

Pedern

Tur til Selbu bygdemuseum

I dag har en stor gjeng fra aktivitetsuka vært på bygdemuseet i Selbu. Der var det litt av hvert å lære om gamle dager, Selbuvotten, kvernsteinproduksjon og den gamle presteboligen som nå er museum.

Museet ble bygget i år 1750 som prestebolig, men det ble laget en ny prestebolig i 1914. I 1928 var de en kunststudent som het Bjarne Riset som malte veggene i ett av rommene med Selbus historie. Visstnok har selveste Marit Morset, Peder Morsets kone, stått modell for en av figurene.

Vi fikk vite en del om gamle bygde bryllupskikker, som for eksempel at bruden måtte strikke et par knestrømper med Selbumønster på til både ektemann, svigerfar og svigerfars brødre når hun skulle gifte seg. Hver eneste mann tilstede i bryllupet skulle også ha et par selbuvotter med seg hjem fra festen, men da var det ektefellene som tok med et par til mannen sin.

Etter museumsbesøket dro vi til Årsøya og spiste svele laget på matkurset.

 

 

 

Erlend Eriksen Grøntvedt, stipendiat media 2017/2018

Andre saker

Kursuke tirsdag: Adrenalinvukku

I dag tirsdag har Adrenalinvukku vært og padla kano i første økt. I den sammenheng dro de også kanoen opp en vannrenne og «akte» ned. De så ut til å ha det veldig moro, selvom kanoen ble fylt med en del vann.      

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *