Pedern

Pedern

Tegneserier i Pedern

Vi har lenge ønsket oss en serietegner her i Pedern på nett. Og nå er hun her!

I gamle dager var Pedern en intern skoleavis som bare kom ut på papir her i bakken. Den gang hendte det stadig at vi hadde tegneserier på trykk som elever hadde laget. Men etter at vi gikk over til å bli nettavis høsten 2015, har det vært smått med bidrag på denne fronten. Nå har vi endelig fått tak i en som er villig til å levere. Møt Malin Johansen, som bor på hus 4 og går på Kunst og design.

– Hvor lenge har du holdt på med å lage tegneserier?

– Jeg har laget tegneserier før, men ikke så lenge. Jeg er glad i å tegne, og har lyst til å gjøre det bra.

– Hvordan gjør du det når du lager dem?

– Først lager jeg en skisse. Så tegner jeg over med svart, og så sitter jeg og skribler og får idéer på hva som skal stå. Siden skyggelegger jeg og fargelegger bakgrunner.

– Tegner du med blyant og papir?

– Nei, jeg bruker et program på PC som heter FireAlpaca. Det er et gratisprogram som en kan laste ned.

– Hvor får du idéene dine fra?

– Mest fra internett. Jeg søker på «tegneserier» eller «cartoons», da kommer det opp mye rart. Hvis jeg blir inspirert prøver jeg å lage noe selv. Det er ikke alle som forstår hva jeg vil frem til hver gang, men jeg prøver å formidle poenget som best jeg kan.

– Er det noen spesiell stil du er inspirert av?

– Egentlig ikke, men jeg har alltid elsket manga, altså japanske tegneserier.

– Henter du inspirasjon fra ting som du selv opplever i dagliglivet?

– Nei, egentlig ikke.

– Da skal du få en utfordring fra Pedern. Hva med å prøve å la deg inspirere av livet her på skolen?

– Ja, den utfordringen tar jeg!

Så da, kjære leser, er det bare å følge med fremover og se hva Malin finner på. Her er det første bidraget fra hennes penn, eller, vi bør vel strengt tatt si computer:

Andre saker

Tilbake på PMF

Jeg heter Sofie Lunemann Hansen og var elev ved PMF 2014/2015 på linjen Kunst og Design. Da jeg først kom til skolen var jeg livredd. Mamma, pappa og jeg hadde satt turen tidlig oppover til Trondheim fra Ålesund fredagen før skolen skulle begynne. Jeg klarte ikke å sove den natten,[…]

Les mer »

Kursuke fredag: Vi lager gitar

Kajsa er straks ferdig med gitaren sin. Foto: Ådne Brennsæter.   Gitargruppa har virkelig kommet i gang med å lage gitar og de har stått på som bare det, og vi har fått intervju med ein av dem, Kajsa Madeleine Nakstad. -Hvordan har kursuken gått? -Den har vært drit bra har[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *