Pedern

Pedern

Smart mats store dag: Kokkekampen

Asle Lajos Moholt er elev på Digitale media.
Asle Lajos Moholt er elev på Digitale media.

De som valgte smart mat i kursuken har lært hvordan de skal lage sunn og næringsrik mat.

Onsdag 4. november var nok en dag som gjorde dem ekstra spent. De skulle nemlig ha kokkekamp og lærerne på Smart mat pluss selveste kokken Trond Lundberg skulle være jury!

Kan det bli mer spennende og skremmende for en gjeng ungdommer som ser ut til å kunne lykkes godt med matlaging i livet?

IMG_6835

Alle skulle lage maten fra bunnen og alle hadde valgt forskjellig. Ådne og Richard hadde valgt å prøve pizza, Peter og Jan Erik laget kebab, Guro og May Kristin mente fisk og poteter kunne imponere juryen og Eirik og Veton håpet at deres pastasalat med kylling ville stikke av med seieren.

IMG_6763
På tur til butikken for å handle til den store Kokkekampen
IMG_6769
Hvor har de gjort av…?

Først ble jeg med dem på butikken på handletur der de skulle handle inn ingrediensene. De sjekket handlelistene nøye og sjekket at rett vare ble tatt ned fra butikkhyllene. Da alle var ferdige med å handle inn det de trengte dro vi tilbake til skolen og de satte i gang på skolekjøkkenet med å forberede seg til kokkekamp. De gjorde klart alt før de tok lunsjpause. Det var etter lunsjpausen at kokkekampen skulle begynne.

Da klokka var 12:30 presis var alle klare. De ville alle så gjerne ha kokken Tronds gratulasjoner og diplom som sa at de var kokkekampens beste. Da måtte de jobbe hardt.

Volontørene Rebecca og praksisstudent Simone fikk i oppgave å dekke på bordene. Ute på kjøkkenet jobbet lagene som om det var fanden selv som skulle vurdere deres kokkekunnskaper og ikke snille Trond Lundberg.

IMG_6823

IMG_6911
Det jobbes hardt

Da klokken var halv tre skulle Trond og lærerne Sissel og Olaug vurdere de forskjellige matrettene. Elevene kom inn og presenterte sine matretter og fortalte hva det var og hva de hadde gjort. Jeg fikk være med inn og høre på vurderingene og ta bilder.

Mens Trond, Olaug og Sissel gjorde sine viktigste vurderinger på et annet rom fikk elevene komme inn å spise å forsyne seg av alt som sto på bordet. Pressen prøvde også litt av noen matretter. At alle hadde vært flinke var det ingen tvil om.

Da juryen var ferdige med sine vurderinger kom de inn og Trond sa at det ikke hadde vært enkelt å kåre en vinner og at det nesten var vondt å stå der å kåre en vinner og at uansett hvem som vant så var alle sammen vinnere.

Han snakket litt om hvordan alle matrettene var og alle fikk skryt for at de kunne å lage mat og for at maten var sunn også klappet den sindige kokken for innsatsen til alle sammen.

Men så skulle øyeblikket komme som alle hadde ventet på. Det ble nesten helt stilt. Noen ba kanskje litt til høyere makter også.

Så sa Trond Lundberg at Peter Opland og Jan Erik Løpen hadde vunnet Kokkekampen.

De gikk frem til Trond og fikk diplom som bevis på at de var Kokkekampens vinnere.

IMG_7088
Peter Opland og Jan Erik Løpen med beviset på at de vant Kokkekampen med Trond Lundberg

Alle ga de applaus og stemningen var god hele resten av dagen.

Selv om det bare var to diplomer så visste de alle at de var vinnere. Alle hadde imponert Trond Lundberg og det var et diplom i seg selv.

IMG_7082
Applaus til alle for god innsats fra en imponert kokk

Andre saker

Torsdag 26. november klokken 16:00 blir det premiere på PMF TV. Da er det bare å hente frem godteposene og sette seg godt til rette i sofaene og se på TV-skjermen. For nå starter PMF TV opp igjen med en helt ny intro og med mye morsomheter både for store[…]

Les mer »

Da er vi igang med nok en ny kursuke, det vil si at vi legger vekk den vanlige timeplanen og har et kurs hele uken. Kursene valgte vi rett etter juleferien, da skrev vi oss på 1.2.3. valg. I løpet av uken vil det bli lagt ut en del artikler[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *