Pedern

Pedern

PMF-Lekene

Lørdag 10. mars ble PMF lekene åpnet for 26. gang, det er etterhvert blitt en lang tradisjon og folk kommer fra fjern og nær for å delta.

PMF-lekene er et landsrenn på ski for mennesker med utviklingshemming. Vi er ganske stolte over at vi har avholdt disse lekene i over et kvart århundre. For å få til et slikt arrangement må hele skolen i sving, og vi har de siste 10-12 årene også hatt veldig god hjelp av elever fra vår samarbeidsskole Byåsen vgs. I år var det rundt 75 startende skiløpere, ca 50 av disse var tilreisende mens resten tilhørte årets elevkull.

Lekene går over to dager. På lørdag ble det konkurrert i øvelsene 100 meter sprint, 3 x 1 km stafett, og 3 km fristil individuelt. Lørdag kveld ble det avholdt festaften med bankett og dans. Søndagens øvelser bestod av 1, 3 og 5 km individuelt.

Været var ikke helt på sin beste side på lørdag men det spilte ingen rolle for det var utrolig god stemning på stadion med Byåsenelevene som fikk oss til å holde varmen med dans til OL-flok,a sangen som ble spilt under vinter OL på Lillehammer. Folk sto og heiet frem de som gikk på ski med norske flagg og plakater som de hadde laget. På søndagen var værgudene på vår side og klinket til med ordentlig vårsol sånn at elvene fra Byåsen igjen kunne ut og få folk til å holde varmen i vårsola med litt dansing. Det var veldig mange som var spente på å gå de siste individuelle distansene, det har også vært mange funksjonærer som har jobbet og stått på gjennom hele helgen for å få til et så bra arrangement. Gjennom hele helgen stod det løypevakter i løypene for å passe på sånn at folk ikke gikk feil, det var også speakertjenesten som kommenterte hele tiden for å holde oss oppdatert på hva som skjedde i løypa til enhver tid.

Vi i Pedern vil gjerne gi honnør til alle tilreisende atleter, mange av disse kommer igjen år etter år. Uten dere, ingen leker. En honnør går også til Byåsen vgs for all hjelp under lekene, og sist men ikke minst må vi nevne alle skolens elever og ansatte som bidrar til en fin gjennomføring av arrangementet.

Takk for i år, vi sees igjen i mars 2019!

KLIKK HER FOR FULLSTENDIGE RESULTATLISTER

Det ble fotofinish mellom Rolf og Robert

 

 

Leif Tore Røstum tar seg enkelt videre

 

 

Karen tar seg enkelt videre sammen med Ann Kristin og Emilie

 

 

Arild Moen intervjuer Harald Eika

 

 

Eline Jakobsen blir tatt godt i mot av Annika når hun kommer i mål

 

Harald er klar for og filme og ta bilder

 

Tommy og Ulrikke er klare for å gå stafetten

 

Jon-Arild viser hvordan vaktene skal gjøre jobben riktig

 

Kafegjengen er godt i gang med å servere

 

Rektor Arild forklarer Cristian hvor løypa går

 

Emilie er godt i gang med stafetten

 

Heiagjengen hjelper til med å heie fram ski løperne

 

Cristian Haugland fører PMF 1 lag for herrer inn til en solid seier på stafetten

 

Byåsen gjengen danser til OL-floka

 

Ann Kristin kommer inn til mål med norsk flagg og seier til PMFs 1 lag for damer under stafetten

 

Tommy og Ulrikke får seg en velfortjent lapskaus av Karoline

 

 

 

Skrevet av:

Robert Norli Hamnes, Elev på Arbeidstrening 2017-2018

 

 

 

Andre saker

Kanotur med Flexi

På tysdag 13 september var det kanotur med Flexi. Før me reiste på tur var det nokon som filma oss. Vi padla avgårde kl 10:00. Då vi kom til ei strand var det pannekake laga på bål til lunsj. Etter lunsj var det nokon som bada, nokon snakka sammen, og nokon sola seg.[…]

Les mer »

Torsdag 26. november klokken 16:00 blir det premiere på PMF TV. Da er det bare å hente frem godteposene og sette seg godt til rette i sofaene og se på TV-skjermen. For nå starter PMF TV opp igjen med en helt ny intro og med mye morsomheter både for store[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *