Pedern

Pedern

PMF-lekene 2017

I helga var det nok en gang duket for vårens vakreste eventyr på Selbuskogen skisenter, nemlig PMF-lekene. Vi er aldri så lite stolte av at vi nå har arrangert denne konkurransen hele 25 år på rad.

PMF-lekene er et landsomfattende skirenn for mennesker med utviklingshemming, det eneste i sitt slag. Det var i sin tid to ansatte ved skolen, Liv Sletner og Tove Børø, som fikk idéen til dette arrangementet. De drev skitrening med elever på kveldstid, og en gang mot slutten av 1992 satt de sammen og oppsummerte kveldens økt. Enn om vi kunne ha laget vårt eget skirenn i stor stil, tenkte de da. Som sagt, så gjort. De fikk med seg flere ansatte, og allerede våren 1993 gikk de første lekene av stabelen. Siden har det gått slag i slag, og under årets leker kunne vi altså feire 25-årsjubileum.

Gjengen fra Byåsen videregående skole drar i gang OL-floka under åpningen av lekene
Alle skolens elever og ansatte er i sving som funksjonærer
Klare til start
Starten går

De fleste utøverne representerer naturlig nok Peder Morset folkehøgskole, men vi har også mange tilreisende fra det ganske land, brorparten av disse kommer igjen år etter år. Mange av dem er tidligere elever, men ikke alle. Tre av årets deltagere har vært med på samtlige leker, nemlig Randi Nordbye, Trond Kringhaug og Hilde Eidsli. Vi har også en aktiv gjeng fra Østlandsområdet som pleier å delta, mange av disse kom ikke i år fordi de prioriterte Special Olympics i Østerrike. En annen gjeng fra Bodøområdet ble forhindret fra å delta av praktiske årsaker. Men det var allikevel mange som kom for å delta.

Stafetten er i gang
Heiagjeng øker motivasjonen
Lekene byr på fart og spenning
Fra herrenes sprint
Stafettveksling foretas ved berøring
Fra damenes sprint
Målpassering med flagget til topps

Lekene startet i nydelig vær og strålende sol på lørdag, med øvelsene 100m sprint, 3 km fristil og stafett. Løypene var godt preparerte, smørere, lagledere, løypevakter, tidtagere, heiagjeng og øvrige funksjonærer var på plass. Dette er et solid planlagt arrangement med gode rutiner. Alle skolens elever og de fleste ansatte er i sving, ingen går arbeidsløse mens dette foregår. De siste ti årene har vi også hatt god hjelp fra en gjeng med elever fra Helse- og oppvekstfag fra vår samarbeidspartner Byåsen videregående skole i Trondheim. Idrettsgleden var på topp, stemningen på stadion upåklagelig og samtlige deltagere ga alt de hadde. Dette er sksisesongens høydepunkt for veldig mange, og noe de har trent mot og sett frem til gjennom vinteren. Lørdagen ble avsluttet med festaften på skolen. Først var det bankett i matsalen. Under denne fikk vi en oppsummering av lekenes historie gjennom 25 år, samt et tilbakeblikk på hvordan skiutstyr og bekledning har forandret seg fra 50-tallet og frem til i dag. Etter banketten var det premieutdeling og dans i gymsalen.

En elev og en ansatt ledet festkvelden
Rektor med frue og styreleder koser seg på bankett
Man gleder seg til festmat
Vi fikk presentert skiutstyrets historie gjennom 70 år
Medaljeutdeling
Stolte herrer
Stolte damer
Mange av utøverne har deltatt i mange år
Vinnere av stafett for damer, alle fra årets kull
Vinnere av stafett for herrer, en fra årets kull og to gammelelever
Fra venstre: Hilde Eidli, Trond Kringhaug og Randi Nordbye. Disse fortjener stor heder. I hendene holder de, som de første i historien, hvert sitt trofé for 25 års deltagelse i PMF-lekene. Pedern gratulerer!


Søndagens øvelser var 1, 3 og 5 km klassisk stil. Det var litt varmere i været, skydekke, og noe duskregn i lufta. Men det klarnet opp etterhvert, og dette ble også en fin dag med god sportsånd. Lekene ble avsluttet med premieutdeling på skisenteret.

Pedern vil gjerne på vegne av skolen få takke alle deltagere, ledsagere, funksjonærer og andre hjelpere for den flotte innsatsen som bidro til å gjøre 25-årsjubiléet til en suksess!

For resultatlister fra lekene, klikk her.

 

Andre saker

På lørdag gikk alle elevene ut i Selbu og spurte om folk kunne donere til kreftforeningen. Vi var delt i forskjellige grupper, noen ringte på dører og noen stod utenfor butikker. Det er mange som gir penger og vi fikk inn 25000 kr til kreftforeningen.

Les mer »

Uka før juleferien

Denne uka har vi gjort veldig mye, og vi har laget julegaver til familier og venner. Det vi har vært med på som aktiviteter er tekstil, julebakst, skinn og lær, toving og lys dypping. Vi ble delt opp i forskjellige grupper, noen var mange og noen var få. På tekstil[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *