Pedern

Pedern

Phil Collins

Phil Collins (født 30 januar 1951 i Chiswick, London) er en engelsk rockemusiker. Han begynte tidlig som underholder og modell. I 1970 ble han medlem av progressiv rock bandet Genesis som trommeslager. I 1975, da gruppens sanger Peter Gabriel forlot Genesis, søkte gruppen først etter en ny sanger. De fant ingen passende, og Collins foreslo like godt at han kunne prøve seg som vokalist. Siden har han bevist at han klarte den rollen godt, både på plate og turneer. 9.mars.2011 skrev Collins på sin hjemmeside at han slutter som artist for å bli fulltids far for sine to små sønner. I 2015 annonserte han at han skal begynne på sin artistkarriere igjen.

På 1970 tallet spilte Collins sammen med fusionsjazz-bandet Brand X og på 1980 tallet samarbeidet han med George Harrison, Paul McCartney, Eric Clapton, Mike Oldfield og mange andre, både som studiomusiker og som produsent i tillegg til jobben som trommeslager og vokalist i Genesis. I denne perioden opptrådte han også som soloartist med stor suksess. Han er også skuespiller og i 1988  hadde han hovedrollen i filmen Buster. I 1976 var Genesis i Oslo på snarvisitt. Under oppholdet møtte Collins viseduoen Tobben & Ero. Dette førte til innspillingen av Skammens terskel, hvor Collins spilte trommer. Låta ble utgitt på Gi meg et hus samme år.

I 1985 var han den eneste artisten som deltok på begge Live Aid konsertene (i London og Philadelphia). Tidlig på dagen spilte han et kort solo-sett og spilte trommer for Sting på Wembley Stadium, før han satte seg i en Concorde og landet i USA. Så ble han fraktet i helikopter fra flyplassen til JFK stadion i Philadelphia. Der spilte han nok et solo-sett før han spilte trommer sammen med Led Zeppelin og Eric Clapton.

Phil Collins har fått seg et stort navn som låtskriver, og da Walt Disney i 1999 gjorde animasjonsfilmen Tarzan fikk han oppdraget å lage filmmusikken. You Be in My Heart fra filmen fikk en Oscar for beste sang. Da Disney lagde filmen Min Bror Bjørnen fikk Collins igjen oppdraget med og lage filmmusikken.

Collins skriver ikke noter i vanlig forstand, men han har et eget system for å skrive musikken. Hans hørsel sies å ha blitt dårlig på det ene øret, og i 2003 kunngjorde han at han ville begynne på sine avskjedsturneer. I 2004 gjennomførte han The First Final Farwell Tour. Sommeren 2007 sto han igjen på scenen med sitt gamle band Genesis, som turnerte i Europa og Amerika med sin Turn It On Agian Tour. I 2011 kunngjorde han at han trekker seg tilbake fra musikkbransjen. I oktober 2015 sier han imidlertid at han igjen er klar for å lage ny musikk og gjøre flere konserter.

Phil Collins har fått en stjerne på Hollywood Walk Of Fame. I 1997 ble han tildelt MusiCares Person of the Year, og han ble i 2005 utnevnt til offiser av Order off the British Empire for sitt bidrag innen musikk og for sitt engasjementet for å bekjempe fattigdom i verden. Collins er også utnevnt til løytnant av Den kongelige Victoriaordenen.

 

Lenker:https://no.wikipedia.org/wiki/Phil_Collins ,https://www.google.no/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi28qzFg-TYAhUG3SwKHS97C2wQjhwIBQ&url=http%3A%2F%2Fteamrock.com%2Ffeature%2F2016-02-26%2Fa-genesis-reunion-phil-collins-most-revealing-interview-yet&psig=AOvVaw0D92mKh5O5yKb0YRjflcUJ&ust=1516451322354776

 

Skrevet Av:

Robert Norli Hamnes,Elev på arbeidstrening 2017 – 2018

Andre saker

Introduksjon til «Strange Fantasy»

Velkommen til den rare verden av «strange fantasy»  der opp er ned og griser flyr, historier om det unaturlige og ukjente, verdener av gamle og glemte. Det er mange plasser å starte på for å utforske denne unaturlige fantasyverden, men her er noen plasser jeg synes det er greit å starte for å[…]

Les mer »

  I går kveld så var det rosabomba og mange folk kledde seg rosa og det var gøy. Eleven fra Selbu vidregående skole som var på besøk her hos oss hadde det gøy på deres siste kveld. Vi hadde det moro, artig, humoristisk, gøy og kjempe koselig i går kveld.[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *