Pedern

Pedern

Min første uke som stipendiat på PMF

Som mitt første innlegg i Pedern ønsker jeg å dele mine erfaringer fra den uka som har gått. Jeg gikk her i fjor også, men da gikk jeg Idrett og friluftsliv. Jeg har møtt rundt 50 nye mennesker og noen kjente fra i fjor. Jeg har ledd masse og stort sett bare hatt det bra.

På søndag var det innsjekking og felles middag for elever, foreldre og lærere. Jeg kom på hus 7 som jeg er ganske fornøyd med. (Lærerne sier man blir vant til den lange bakken etter vært, men jeg får vente og se.)

Under middagen fikk vi møte rektor og flere av lærerne. Vi sang noen sanger, deriblandt Kringsatt av fiender, tradisjonen tro. Vi fikk spiste deilig mat som kjøkkenet hadde laget. Etterpå fikk vi vite hvor vi skulle møte de nye linjene/klassene våre. Jeg var ikke med på det pga. jeg ikke hadde blitt plassert på noen linje enda.

På mandag morgen var det tid for skoleårets første morgensamling, med økonomi som tema. Det er viktig å lære om økonomi slik at man ikke bruker penger man ikke har.

Mandag kveld var det grilling. Hele skolen satt og spiste i langhuset ved bredden av Selbusjøen. Da vi hadde spist, spilte jeg gitar mens resten av skolen sang. Etter det var det leker i gymsalen, blandt annet «rødt lys» og «sola skinner på»

Tirsdag til torsdag var vi på hyttetur. Vi på hus 7 dro på til Meråker sammen med to andre hus. Det var mange forskelige aktiviteter som frisbeegolf, klatring og sopp/bærtur. Jeg hadde med gitaren og spilte litt på kvelden. Jeg fikk snakket med mange nye fra skolen.

På fredag hadde Tove morgensamling, men hva den handlet om har jeg glemt.  Jeg fikk også møte elevene i den nye klassen min på første linjeøkt med Medialinja. Vi introduserte oss og fortalte litt om oss selv.

Lørdag hadde vi prosjekt. Etter en litt senere frokost på lørdag var det tid for årets første lørdagsprosjekt. Denne gangen handlet det om MOT og hva det innebærer å ha mot til å leve, mot til å bry seg og mot til å si nei. Vi laget et livsskjold hvor vi skrev ned våre forskjellige styrker og svakheter. På baksiden limte vi på bilder vi hadde klippet ut av noen ukeblader som skulle symbolisere hvem vi er. Vi lærte også å utføre «kort applaus, jubel». Til lunsj var det grøt og klokka 18.00 var det hyggekveld med pai og disco.

På søndag skjedde det egentlig ikke så mye. På søndager har vi alltid fri. Mine søndager blir som regel daffedager med nattbukse og kosegenser, serier, villabrus og oreokjeks.

Min første uke har vert fantastisk, og jeg gleder meg til resten av året.

 

Andre saker

Hyttetur til Hegra

Jeg var i lag med hus 6 og hus 3 på tur til Hegra. Nærmere bestemt Torpet og Hembre Camping. Torsdag var det avreise fra skolen. Vi tok buss fra Peder Morset folkehøgskole og stoppet ved Hembre Gård. Gikk videre derfra til fots, for å så komme fram til Hembre[…]

Les mer »

Første sending fra Radio PMF 2016-2017

Radio PMF er skolens egen radiokanal, og drives av Medialinja. Den sender direkte cirka en gang i uka utover høsten. Den kan ikke taes inn noe annet sted enn i TV-stua på skolen, men her ligger et redigert opptak av forrige ukes sending:  

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *