Pedern

Pedern

Første linjetur med hest

Kajsa Madeleine Nakstad er elev på Hestesport.
Kajsa Madeleine Nakstad er elev på Hestesport.

Hestesportlinja har hatt sin første linjetur.

Nå skal jeg fortelle om hvordan det var på linjetur uten mobil eller iPad og lignende. Det eneste jeg hadde var et gammelt digitalkamera for å ta bilder med.

Jeg storkosa meg på tur med jentene og gutten på hestelinja. Vi fikk også en ny elev på linja som heter Anemaren, og det var hyggelig. Første dagen var vi og red til Espet, så skulle vi sette inn hestene på beiteområdet. Gud som de koste seg med å galoppere rundt og hilse på de andre hestene som var der. Da var det tid for å finne en plass for å lage bål, så vi gikk på beiteområdet sammen med hestene. Vi ordna steiner og tørre pinner for å lage bålet klart til å lage middag på.

Menyen var på en måte taco med skinke, som smakte utrolig godt! Så henta vi hestene og satte på salene for å dra videre til Garbergvollen på ei sæter. Da vi kom fram ble jeg fascinert over hvor vakkert det faktisk var. Utedoen var jeg ikke så fornøyd med men sånn er det, hehe. Jeg sov første natta i lavvo og det var kjempekoselig men på samme tid litt kaldt. Mette-Maya sa før jeg la meg at det var pledd i teltet, så det var ikke noe synd på meg, haha.

IMG_6989
Mette og Obelix koste seg også på tur. Dette bildet: Caroline Sørensen.

 

100_1753

100_1754

Andre dag sto vi opp litt senere og planla dagen. Jeg og Anette var og observerte hestene, hvem som sov og hvem som var på vakt. Vi titta nøye på hvordan hestene lever i flokk. Utrolig hva man ser. Senere på dagen ble det ridning. Vi hadde 3 grupper som vi kunne velge å være med på. En var å skritte, den andre å skritte og trave, og den tredje var trav og galopp. Jeg var med på gruppe 2 som skritta og trava litt med Lykke-Lars. Det var utrolig moro å se naturen på en helt annen måte enn det jeg har gjort før. Senere igjen ble det middag og leker. Det var gøy å være med på lekene, som handlet mye om tillit og at man skal kunne stole på hverandre. På kvelden sov jeg i hytta og det var litt bedre enn lavvoen, men det med lavvoen kan jeg nok bli mer vant til.

100_1760

100_1764  100_1761 100_1759

Avreisedagen kom og vi begynte å gjøre klart til hjemreise. Vi vaska hytta, rydda og gjorde i stand slik det var da vi kom. Så var det å dra tilbake til skolen.

100_1766

Tekst og Bilder av Kajsa Madeleine Nakstad

Andre saker

Besøk på Nordisk Film

I dag har vi hatt omvisning på Nordisk Films studioer. Andre dagen i København startet med en litt senere frokost enn det vi er vant til på skolen. Vi jentene fikk en lang og god natts søvn med trykk på lang! Kl 20.30 i går kveld var lysene skrudd av[…]

Les mer »

  Vi på Flexilinja hadde en tur til en gapahuk på onsdagen i forrige uke. Den ligger oppe i skogen over skolen og heter Rødmyrhuken. Den er laget av elever og ansatte for mange år siden. I gapahuken stekte vi sopp, spiste bær og spiste pannekaker. Jeg synes at det[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *