Pedern

Pedern

Linjetur til «jaktslottet»

 

10.- 12.oktober var Hesteliv på ny overnattingstur. Denne gangen red vi fra skolen til Tømra, videre til Langseth via en gård på Garberg, der vi tok lunsj i idylliske omgivelser, med hestene beitende og fornøyde rundt oss.

img_9536
Upåklagelig vær!
img_9535
Fornøyde hester!

 

Så gikk turen innover dalen til Skarddølin, der jaktslottet til lærer Peder ligger. Etter å ha gitt slitne hester omsorg og mat, ble  vi møtt av en god og varm hytte, samt nydelig mat.

img_9569

Med varme i kroppen og mat i magen ble det tidlig kveld på de fleste. Natten var kald, men stjerneklar og absolutt nydelig!

Dag to våknet lærer Mette i prinsessesenga si, til en nydelig morgen.

20161011_083830

Etter frokost fikk elevene velge mellom to ulike turer. den ene gruppa red på en tur videre innover dalen og søkte etter spennende turmål i området. De tok lunsj på en gammel idyllisk setervoll.

20161011_132411

Hestene vet å slappe av når de har mulighet.
Hestene vet å slappe av når de har mulighet.

Den andre gruppa red i området rundt «slottet» der de fant et grustak som passet til litt «off roading».

img_9627img_9613

På kvelden laget vi pitapizza på bål, noe som falt i smak for alle.

img_9688
Miljøterapeut Astri gjør klar sin pitapizza før den skal godgjøre seg på bålet.

Så kom dag tre og returdag. Elevene måtte tidlig opp, vi hadde mange timer i salen før vi var tilbake til skolen. Dagen startet kald og hustrig. Vinteren viste sine første glimt og idyllen var til å ta og føle på.

20161012_115505
Vinterens første tegn, frost på bakken og på trærne.

I løp av dagen steg sola og vi fikk varme i fingre og tær. På turen fikk vi krysset Garbergselva, gallopert på skogsveien og klatret opp slalombakken. En herlig tur i Selbus nydelige natur!

img_9814
Med hest både som framkomstmiddel og pakkesel.
img_9844
På toppen av Selbus slalombakke, Såslia.

En tur med mange timer i salen, latter, sol, bål, nydelig høstnatur og ikke minst, en herlig gjeng med elever!

Andre saker

Steinsliping

Gunnar Jarle Drivvold, pensjonert PMF-pionér og steinsliper emeritus, vikarierer for rektor.  Steinsliping er et valgfag fredag 1. økt, der lærer vi å slipe forskjellige steiner til fine gjenstander. Vi er så heldige å ha rektoren som lærer. Dette gjør at vi noen ganger får vikar, fordi det å være rektor[…]

Les mer »

Medialinjas første utstilling

Gutta poserer foran verket. (Klikk på bildet for ubeskjært visning.) Medialinja består i år av en trivelig og ivrig gjeng med gutter. Vi har de siste par dagene drevet med portrettfotografering i studio. Gutta fikk i oppgave å ta ett bilde av hverandre hvor de så ordentlige ut, og ett[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *