Pedern

Pedern

Lavvotur til gapahuken

Vilde Berget er elev på Flexi.
Vilde Berget er elev på Flexi.

Tirsdag 5. april dro vi på Flexi opp til gapahuken for å sove ute en natt. Vi skulle egentlig sove ute fra 6. til 7. april men da var det ikke meldt noe fint vær. Så vi tok det på sparket og pakka og gikk opp og slo opp leir. Det var mange som hadde mast og mast på lærerne om vi også kunne få sove ute og endelig så skjedde det. Men det var ikke alle som ble med for å sove i gapahuken for ikke alle hadde lyst, men de som hadde lyst pakka med seg sovepose og liggeunderlag og gikk opp til gapahuken, vi ordna i stand leiren i på linjedagen, og etter kveldsmat så gikk vi opp og gjorde oss klare til å sove ute.

SONY DSC

Vi var så heldige som fikk med oss noen fra Multisport også for vi hadde noen ledige plasser. Sissel og Toril hadde med overraskelse til oss, vi skulle steke sveler på bålet som kveldskos, det var kjempegodt. Vi er ganske heldige når vi skal ligge ute. Det var 10 stykker som lå i lavvoen så det blei ganske trangt og tett men vi fikk inn alle som skulle ligge der, noen få lå ute i gapahuken også. Vi hadde en fin kveld i vente. Vi satt og koste oss med skravling og noe å bite i. Det var en kjempekoselig kveld. Vi visste at det ikke kom til  å bli så mye søvn den natta men man skal ikke klage når man får tilbud om å sove ute om man aldri har gjort det før.

SONY DSC

Dagen etter våkna vi ganske så tidlig, for de fra Multisport som var med hadde morgensamling så de måtte gå tidlig, så da ble jo de fleste vekket, men det gjorde ingenting, vi satt ved bålet og spiste og koste oss. Det var noen som gikk seg en tur i lysløypa for vi venta på at de andre som hadde sovet på skolen skulle komme opp til oss, de skulle hjelpe oss med å rydde ned leiren, men først satt vi og koste oss med kakao og sveler, så begynte vi å rydde ned leiren. Det var noen som var ekstremt trøtte som begynte å bli utålmodige for de ville egentlig bare gå ned og ta en dusj og legge seg under dyna. Andre økt den dagen kunne vi få ta oss et bad og bare slappe av for det var mange som var slitne, eller om de ville gå en tur eller sykle en tur.

Det var noen som hadde vært litt kalde den natta, så da husker vi nok neste gang at vi må ta med oss litt mer klær, vi hadde jo fått noen tepper med, men de hadde vi ikke sett så de lå jo bare inne i lavvoen uten at vi tenkte at vi kunne ta dem over oss om  vi var kalde.

Jeg synes at det var en veldig fin natt ute i gapahuken, det var jo ikke langt unna skolen så vi kunne bare gå ned om vi ikke fikk sove. Det er en positiv ting med å ha gapahuk så nært skolen.

SONY DSC
Justine var ganske trøtt her.

 

 

 

Andre saker

Praksisbesøk fra Byåsen vgs

De siste to ukene på Peder Morset folkehøgskole har vi hatt besøk av to elever fra Byåsen videregående skole. Det var jentene Mathilde Asphaug Sandvold og Maria Sølvik Kvamvold. De går på linjen Helse og Oppvekst. Årsaken til at de ble her i 2 uker er fordi før jul fikk[…]

Les mer »

Flexilinja til Røros

På onsdag reiste vi på Flexilinja på dagstur til Røros. Vi fikk en guidet tur rundt omkring Røros og vi fikk vite mye om byen. Etter guideturen fikk vi fri til å se oss rundt og gjøre hva vi vil. Vi fikk fri fra klokka tolv til klokka tre. Klokka tre[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *