Pedern

Pedern

Kygo, DJ-Kometen fra Bergen

Faksimile hentet fra http://throwedmag.com/2015/02/04/kygo-previews-new-piece-on-instagram/
Lars Erik Jordhøy er elev på Digitale media.
Lars Erik Jordhøy er elev på Digitale media.

«Kygo» er artistnavnet til den norske DJ’en/EDM-Musikeren som er født Kyrre Gørvell-Dahll i Fana (bydel i Bergen i fylket Hordaland) 11. september 1991 (24 år).
Kyrre bor i dag i Sandviken i Bergen.

Han har brukt nettstedene «YouTube» og «SoundCloud» mye. Og han går innenfor musikksjangerne: «Electro House», «Electronica», «Tropical House», «House» , «EDM» og «Pop».

Han har vært populær med flere remixer. Blant annet med remixer av Ed Sheeran’s «I See Fire», Marvin Gaye’s «Sexual Healing», Ellie Goulding’s «High For This» , The Weekend’s «Often» og Kyla La Grange’s «Cut Your Teeth». Hans gjennombrudds-hit er en remix av Seinabo Sey’s «Younger», som ble gitt ut i 2014 på EP’en «Younger (The Remixes)». «Younger (Kygo Remix)» kom på 1. plass på «VG-lista Topp 20».

Hans første egen singel «Firestone (Ft. Conrad Sewell)» karet seg også opp på førsteplassen VG-lista Topp 20. [Som var hans andre gjennombrudds-hit]  Oppfølgeren til «Firestone» inntok også førsteplass på VG-lista og den heter «Stole The Show» (Ft. Parson James). Tro det eller ei, også oppfølgeren til «Stole The Show» igjen; som heter «Nothing Left» (Ft. Will Heard) klarte å komme på førsteplassen av VG-lista Topp 20. For øvrig klarte Kygo sin låt «Stole The Show» å bli nummer 1 på hitlisten i Sverige også!

Kygo har opptredd på en rekke festivaler de tre siste årene. Blant annet EDM-festivalen «Tomorrowland» i juli 2014 og «Ultra Music Festival» i april 2015.

Kyrre begynte å spille piano da han var bare seks år gammel. Selvfølgelig så fikk han leksjoner den gang. Så sluttet han med det og startet å produsere musikk da han var blitt 15-16 år gammel. Det gjorde han gjennom dataprogrammet «Logic Studio» i tillegg til et «MIDI-keyboard», samt å se på videoer på «YouTube».

Artistnavnet til Kyrre Gørvell-Dahll som er «Kygo» kommer fra hans brukernavn på skoleverktøyet «itslearning» og det er en sammentrekning av hans fornavns og etternavns to første bokstaver. Altså KYrre rvell-Dahll=KYGO, «Ø» finnes ikke i det engelske alfabetet, så derfor er Ø’en i Gørvell byttet ut med «O»; så derfor ble artistnavnet til Kyrre nettopp «Kygo».

Kyrre sin låt «Firestone» har faktiskt over 100 millioner visninger på «YouTube», i tillegg har den over 285 millioner avspillinger på streaming-tjenesten «Spotify».

Andre interessante ting som kan nevnes er: at Kygo har blitt intervjuet av det offisielle «Billboard Magazine» og i august 2015 var han «headliner» i Chicago på en av verdens største musikkfestivaler som heter «Lollapalooza».

Han har også sin egen offisielle nettside; «http://www.kygomusic.com/».

 

Kilder:

  • https://no.wikipedia.org/wiki/Kygo
  • https://www.google.no/search?hl=no&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=631&q=kygo+2015&oq=kygo+2015&gs_l=img.3..0j0i24l7.877.4009.0.4486.9.8.0.1.1.0.108.643.7j1.8.0….0…1ac.1.64.img..0.9.647.YYOXMhFf85c#imgrc=j0gwNboRTWBJDM%3A
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Kygo

 

Andre saker

Kanskje kommer kongen

Foto: Jørgen Gomnæs/Det kongelige hoff. Kongen kommer! Einar, rektoren vår, har blitt spurt om vi ville ha besøk av Kong Harald 5, noe vi selvfølgelig har lyst til, så nå skal PMF få sitt aller første kongebesøk. Dette skjer den 25. oktober og det her blir stas. Hele Selbu er[…]

Les mer »

Lanzarote

Hele siste uka jeg har hørt om Lanzarote: «Er du gleder til Lanzarote?» «Har du pakket kofferten til Lanzarote?» en mange, mange flere. Hvorfor er vi gleder til å dra på Lanzarote? Jay Mar, Noël og jeg er gleder å oppdage nye treningstyper også vi vil bli trøtt på kvelden og[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *