Pedern

Pedern

Kygo, DJ-Kometen fra Bergen

Faksimile hentet fra http://throwedmag.com/2015/02/04/kygo-previews-new-piece-on-instagram/
Lars Erik Jordhøy er elev på Digitale media.
Lars Erik Jordhøy er elev på Digitale media.

«Kygo» er artistnavnet til den norske DJ’en/EDM-Musikeren som er født Kyrre Gørvell-Dahll i Fana (bydel i Bergen i fylket Hordaland) 11. september 1991 (24 år).
Kyrre bor i dag i Sandviken i Bergen.

Han har brukt nettstedene «YouTube» og «SoundCloud» mye. Og han går innenfor musikksjangerne: «Electro House», «Electronica», «Tropical House», «House» , «EDM» og «Pop».

Han har vært populær med flere remixer. Blant annet med remixer av Ed Sheeran’s «I See Fire», Marvin Gaye’s «Sexual Healing», Ellie Goulding’s «High For This» , The Weekend’s «Often» og Kyla La Grange’s «Cut Your Teeth». Hans gjennombrudds-hit er en remix av Seinabo Sey’s «Younger», som ble gitt ut i 2014 på EP’en «Younger (The Remixes)». «Younger (Kygo Remix)» kom på 1. plass på «VG-lista Topp 20».

Hans første egen singel «Firestone (Ft. Conrad Sewell)» karet seg også opp på førsteplassen VG-lista Topp 20. [Som var hans andre gjennombrudds-hit]  Oppfølgeren til «Firestone» inntok også førsteplass på VG-lista og den heter «Stole The Show» (Ft. Parson James). Tro det eller ei, også oppfølgeren til «Stole The Show» igjen; som heter «Nothing Left» (Ft. Will Heard) klarte å komme på førsteplassen av VG-lista Topp 20. For øvrig klarte Kygo sin låt «Stole The Show» å bli nummer 1 på hitlisten i Sverige også!

Kygo har opptredd på en rekke festivaler de tre siste årene. Blant annet EDM-festivalen «Tomorrowland» i juli 2014 og «Ultra Music Festival» i april 2015.

Kyrre begynte å spille piano da han var bare seks år gammel. Selvfølgelig så fikk han leksjoner den gang. Så sluttet han med det og startet å produsere musikk da han var blitt 15-16 år gammel. Det gjorde han gjennom dataprogrammet «Logic Studio» i tillegg til et «MIDI-keyboard», samt å se på videoer på «YouTube».

Artistnavnet til Kyrre Gørvell-Dahll som er «Kygo» kommer fra hans brukernavn på skoleverktøyet «itslearning» og det er en sammentrekning av hans fornavns og etternavns to første bokstaver. Altså KYrre rvell-Dahll=KYGO, «Ø» finnes ikke i det engelske alfabetet, så derfor er Ø’en i Gørvell byttet ut med «O»; så derfor ble artistnavnet til Kyrre nettopp «Kygo».

Kyrre sin låt «Firestone» har faktiskt over 100 millioner visninger på «YouTube», i tillegg har den over 285 millioner avspillinger på streaming-tjenesten «Spotify».

Andre interessante ting som kan nevnes er: at Kygo har blitt intervjuet av det offisielle «Billboard Magazine» og i august 2015 var han «headliner» i Chicago på en av verdens største musikkfestivaler som heter «Lollapalooza».

Han har også sin egen offisielle nettside; «http://www.kygomusic.com/».

 

Kilder:

  • https://no.wikipedia.org/wiki/Kygo
  • https://www.google.no/search?hl=no&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=631&q=kygo+2015&oq=kygo+2015&gs_l=img.3..0j0i24l7.877.4009.0.4486.9.8.0.1.1.0.108.643.7j1.8.0….0…1ac.1.64.img..0.9.647.YYOXMhFf85c#imgrc=j0gwNboRTWBJDM%3A
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Kygo

 

Andre saker

Hyttetur med hus 3 og 6

Mitt første innlegg på Pedern vil jeg skrive om hytteturen den 22-24 august. Hus 3 og 6 har vært på hyttetur i Stugudalen i Tydal.  Vi gikk en tur til en gapahuk på andre sida av vannet. Det var skiftende vær. Når vi kom dit skulle vi på blåbærplukking, men[…]

Les mer »

Multisport og Flexi til Lanzarote

Spaniafarerne har passene i orden og billettene er bestilt. 23. november drar Flexi og Multisport til Lanzarote på treningstur. Det er altså ikke lenge til de drar, så jeg ville sjekke stemningen og spørre om de er klare. Jeg har intervjuet fire av deltakerne og stilt dem fem spørsmål hver.[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *