Pedern

Pedern

Kygo, DJ-Kometen fra Bergen

Faksimile hentet fra http://throwedmag.com/2015/02/04/kygo-previews-new-piece-on-instagram/
Lars Erik Jordhøy er elev på Digitale media.
Lars Erik Jordhøy er elev på Digitale media.

«Kygo» er artistnavnet til den norske DJ’en/EDM-Musikeren som er født Kyrre Gørvell-Dahll i Fana (bydel i Bergen i fylket Hordaland) 11. september 1991 (24 år).
Kyrre bor i dag i Sandviken i Bergen.

Han har brukt nettstedene «YouTube» og «SoundCloud» mye. Og han går innenfor musikksjangerne: «Electro House», «Electronica», «Tropical House», «House» , «EDM» og «Pop».

Han har vært populær med flere remixer. Blant annet med remixer av Ed Sheeran’s «I See Fire», Marvin Gaye’s «Sexual Healing», Ellie Goulding’s «High For This» , The Weekend’s «Often» og Kyla La Grange’s «Cut Your Teeth». Hans gjennombrudds-hit er en remix av Seinabo Sey’s «Younger», som ble gitt ut i 2014 på EP’en «Younger (The Remixes)». «Younger (Kygo Remix)» kom på 1. plass på «VG-lista Topp 20».

Hans første egen singel «Firestone (Ft. Conrad Sewell)» karet seg også opp på førsteplassen VG-lista Topp 20. [Som var hans andre gjennombrudds-hit]  Oppfølgeren til «Firestone» inntok også førsteplass på VG-lista og den heter «Stole The Show» (Ft. Parson James). Tro det eller ei, også oppfølgeren til «Stole The Show» igjen; som heter «Nothing Left» (Ft. Will Heard) klarte å komme på førsteplassen av VG-lista Topp 20. For øvrig klarte Kygo sin låt «Stole The Show» å bli nummer 1 på hitlisten i Sverige også!

Kygo har opptredd på en rekke festivaler de tre siste årene. Blant annet EDM-festivalen «Tomorrowland» i juli 2014 og «Ultra Music Festival» i april 2015.

Kyrre begynte å spille piano da han var bare seks år gammel. Selvfølgelig så fikk han leksjoner den gang. Så sluttet han med det og startet å produsere musikk da han var blitt 15-16 år gammel. Det gjorde han gjennom dataprogrammet «Logic Studio» i tillegg til et «MIDI-keyboard», samt å se på videoer på «YouTube».

Artistnavnet til Kyrre Gørvell-Dahll som er «Kygo» kommer fra hans brukernavn på skoleverktøyet «itslearning» og det er en sammentrekning av hans fornavns og etternavns to første bokstaver. Altså KYrre rvell-Dahll=KYGO, «Ø» finnes ikke i det engelske alfabetet, så derfor er Ø’en i Gørvell byttet ut med «O»; så derfor ble artistnavnet til Kyrre nettopp «Kygo».

Kyrre sin låt «Firestone» har faktiskt over 100 millioner visninger på «YouTube», i tillegg har den over 285 millioner avspillinger på streaming-tjenesten «Spotify».

Andre interessante ting som kan nevnes er: at Kygo har blitt intervjuet av det offisielle «Billboard Magazine» og i august 2015 var han «headliner» i Chicago på en av verdens største musikkfestivaler som heter «Lollapalooza».

Han har også sin egen offisielle nettside; «http://www.kygomusic.com/».

 

Kilder:

  • https://no.wikipedia.org/wiki/Kygo
  • https://www.google.no/search?hl=no&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1366&bih=631&q=kygo+2015&oq=kygo+2015&gs_l=img.3..0j0i24l7.877.4009.0.4486.9.8.0.1.1.0.108.643.7j1.8.0….0…1ac.1.64.img..0.9.647.YYOXMhFf85c#imgrc=j0gwNboRTWBJDM%3A
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Kygo

 

Andre saker

Larsens Topp 20 Uke 16

Gareth Emery Ft. Ashley Wallbridge & CVNT5 – CNVT5 Martin Jensen – All I Wanna Do Mani Beats – Find Me Hovi Star – Made Of Stars Frans – If I Were Sorry T Tune, Richardo Kopke, Jankovic & Baco – Valstads Sønner 2016 Jamie-Lee Kriewitz – Ghost Salvatore Ganacci[…]

Les mer »

Halloweenbomba

Den 29. oktober var det duket for årets halloweenbomba, og også i år ble det både spøkelseshus og kostymekonkurranse. Vi som skulle jobbe den dagen møttes 17.30 for å pynte selve bomba og spøkelseshuset, samt gjøre oss selv og alt annet klart. Vi startet med å dele oss opp i[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *