Pedern

Pedern

Kursuke Kortreist mat

I uke 45 hadde vi kursuke. jeg hadde valgt kortreist mat. Mandag 6. November, lagde vi Flatbrød. Deigen skjærte vi opp i evner først. Vi måtte også skjære deigene og kjevle selv flatbrød deigen. Den skulle være tynn, før den vart lagt på takken. Det var to takker vi brukte. Flatbrødet var en bestilling til kjøkkenet. Det ble prøvesmaking også.

Tirsdag 7. November skulle vi til en sjokoladefabrikk. Den heter Meum, og ligger ikke så langt fra skolen. Vi skulle lage sjokoladekonfekt med Nordiske smaker.

3 forskellige sorter av kakao bønner, den ble gjæret i 7 dager. Før den ble ristet etterpå. Det finnes 10000 forskellige sorter. Mørk sjokolade 70%. 1 økologiske sjokoladefabrikken var det. Selbublå, bjørk, einer, tyttebær, blåbær og multer. Selbu sjokolade. Sjokolade trøffel, mørk sjokolade. 50 på mørk og 45 på lys sjokolade. Laget mørk sjokolade med chili 1kg. Alle fikk med seg det, de hadde laget dær også.

Onsdag 8. November var vi på to lokale bedrifter som heter Lykkemat og Landlig velvære. Første besøket var lykkemat, hun lagde Granola. Korn fra Levanger. Hel korn brukte hunn. Bygg,Spelt,Sveljerug og Emmel er korn sortene. Oppskrift på sommerhonning: Honning, vann, rapsolje, havregryn,spelt, salt og sammaltspelt. 110 grader i 50 minutter. 200 poser Granola om dagen. 6 månter etter datoen.

Jeg synes det var spennende å være på de to bedriftene, Lykkemat og Landlig velvære. Å se hvordan de jobber og lager produktene sine.

 

Andre saker

AmCar-treff på Peder Morset

Søndag 10. september fikk vi besøk av Trøndelagsavdelingen av Norsk Mustang Club. Det var masse fine biler som kom, vi fikk sitte på alle sammen. Etterpå skulle vi stemme på den bilden vi syntes var best. Selvsagt var det nr 1 som vant, den hadde svidd av litt gummi. Det[…]

Les mer »

Jeg tok høstferie  på torsdagen, en dag tidligere enn de andre elevene på skolen. Jeg tok buss til Trondheim S. Så gikk jeg til piren der båten går fra, så gikk jeg til Clarion hotell og der møtte jeg gudmora mi 😀 Der fikk jeg lunsj og dessert og kakao:D[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *