Pedern

Pedern

Kursuke Kortreist mat

I uke 45 hadde vi kursuke. jeg hadde valgt kortreist mat. Mandag 6. November, lagde vi Flatbrød. Deigen skjærte vi opp i evner først. Vi måtte også skjære deigene og kjevle selv flatbrød deigen. Den skulle være tynn, før den vart lagt på takken. Det var to takker vi brukte. Flatbrødet var en bestilling til kjøkkenet. Det ble prøvesmaking også.

Tirsdag 7. November skulle vi til en sjokoladefabrikk. Den heter Meum, og ligger ikke så langt fra skolen. Vi skulle lage sjokoladekonfekt med Nordiske smaker.

3 forskellige sorter av kakao bønner, den ble gjæret i 7 dager. Før den ble ristet etterpå. Det finnes 10000 forskellige sorter. Mørk sjokolade 70%. 1 økologiske sjokoladefabrikken var det. Selbublå, bjørk, einer, tyttebær, blåbær og multer. Selbu sjokolade. Sjokolade trøffel, mørk sjokolade. 50 på mørk og 45 på lys sjokolade. Laget mørk sjokolade med chili 1kg. Alle fikk med seg det, de hadde laget dær også.

Onsdag 8. November var vi på to lokale bedrifter som heter Lykkemat og Landlig velvære. Første besøket var lykkemat, hun lagde Granola. Korn fra Levanger. Hel korn brukte hunn. Bygg,Spelt,Sveljerug og Emmel er korn sortene. Oppskrift på sommerhonning: Honning, vann, rapsolje, havregryn,spelt, salt og sammaltspelt. 110 grader i 50 minutter. 200 poser Granola om dagen. 6 månter etter datoen.

Jeg synes det var spennende å være på de to bedriftene, Lykkemat og Landlig velvære. Å se hvordan de jobber og lager produktene sine.

 

Andre saker

Soloppgang over Selbusjøen

Det er så vakkert her i  Selbu. Det er så fint å være her på denne skolen. Jeg liker å ta bilder av soloppgang over Selbusjøen.

Les mer »

Hyggekveld med julegrantenning

Lørdag 28. november var fortsatt Lanzarote gjengen borte, men vi som var igjen skulle allikvel kose oss og ha en fin lørdagskveld. Det ble arrangert en hyggekveld med god stemming og mye sosialt. Kvelden fant sted både utendørs og innendørs. Årets julegrantenning var en viktig del av kvelden. Hele hyggekvelden[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *