Pedern

Pedern

Kortfilmprosjekt

Vi på Medialinja har nå begynt å lage en kortfilm.

Kortfilm er film som er kortere enn den vanlige spillefilmen, ofte med spilletid kortere enn 3o minutter. Dette mediet er ofte brukt av nye filmskapere som vil utvikle sine kunnskaper. Derfor er kortfilm det foretrukne formatet for dem som driver med amatørfilm. Det fins en rekke festivaler for kortfilm, både for profesjonelle og amatører. Den mest kjente av disse festivalene i Norge er kortfilmfestivalen i Grimstad. Det fins også nettsteder for kortfilm, for eksempel det europeiske Nordfilm (nordfilm.net), hvor kortfilmfolk fra mange land kan legge ut sine filmer, og det norske nettstedet for videoamatører (nva.no).

Vårt prosjekt startet med at vi hadde en brainstorming om hva filmen skulle handle om. Vi kom opp med veldig mange gode idéer til hva filmen kunne handle om. Når vi var ferdig med å komme med idéer begynte vi med å stryke ut det vi ikke ville at filmen skulle handle om. Når vi var ferdige med det, kom vi fram til hva filmen kunne handle om. Etter at vi hadde kommet fram til hva filmen skulle handle om begynte vi med å finne ut hvilke karakterer som skulle være med i filmen. Når vi hadde funnet ut hvilke karakterer som skulle være med begynte vi med handlingen, et så kalt synopsis. Synopsis er et kort sammendrag av handlingen i en film. Da synopsiset var ferdig ble to av oss satt til å utarbeide manuset. Vi har nå kommet et godt stykke med kortfilmen, vi er ferdige med manuset, og har begynt å filme noen scener.

Når man skal lage en kortfilm trenger man en regissør, den som bestemmer hvordan manuset skal fortolkes og formidles. Dette inkluderer blant annet å definere det kunstneriske uttrykket til filmen, og å instruere skuespillerne. Videre bestemmer regissøren posisjonering av kamera, utforming av scenografi og kostyme, valg av innspillingssteder, bruk av lys, sminke og spesialeffekter, bruk av musikk, kontentum og lydeffekter.

Man trenger også en script. Scripten sin oppgave er å passe på hva skuespillerne har på seg til enhver tid og sørger for at de har på seg de samme klærne.

Man trenger en kameraoperatør, man trenger en lydtekniker, og så trenger man skuespillere til kortfilmen. Skuespilleren er en person som uttrykker en rolle for et publikum. Skuespilleren skal styres av rollen, og være tro mot denne i kontakt med de andre aktørene.

Når opptakene er gjort, trenger man til slutt en redigerer. Denne setter sammen de ulike klippene i riktig rekkefølge i samarbeid med regissøren.

Vi har fordelt alle disse rollene, og opptakene er som sagt i gang. Siden det kun er gutter på Medialinja i år, har vi tenkt å ha premieren under guttefesten den 25. mars. Det vanskeligste blir kanskje å holde alt hemmelig for jentene frem til da…

Tekst:

Robert Norli Hamnes, elev på Medialinja 2016 – 2017

Kilde: Wikipedia

Andre saker

Morgenstemning

En flott start på dagen…. Morgenstemning fra kontorvinduet tirsdag 21. oktober.

Les mer »

Valgfaget Jakt og Fiske

Her er hele gjengen på valgfaget samlet for skytetrening ute i amfiet. Jakt og fiske er uten tvil det beste valgfaget for meg med tanke på at jeg er veldig interessert i begge temaene. Så langt har vi skutt litt med både salongrifle, forskjellige luftvåpen og pumpehagle på leirduer. Det her[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *