Pedern

Pedern

Juleverksted

Kine Skei er elev på Digitale media.
Kine Skei er elev på Digitale media.

Det er den siste uken på skolen før juleferien, og mandag til onsdag er satt av til forskjellige juleverksted. For litt siden valgte vi hva vi ville innom av aktiviteter. Vi kunne velge mellom tekstil, skinn og lær, julebakst/godteri, julepynt/julekort, toving og lysdypping. Det var muligheter for å prøve tre forskjellige ting.

Inne på tekstil er det ordnet til slik at man kan sy julestrømper, julepynt og masse annet. Det er satt opp symaskiner som man kan bruke når man skal sy.

IMG_9662

Skinn og lær er en aktivitet der man lager ting som for eksempel belte. Noen fletter beltene, mens andre lager noen enkle. De slår selv for å feste beltespennen.

IMG_9649

Skolekjøkkenet er tatt i bruk av de som vil bake og lage julegodteri. Der er det muligheter for å lage for eksempel marsipan, karameller og pepperkaker. De får også pakket inn det de har laget.

IMG_9622

Nede på A-klasserommet er det lagt til rette for at man skal kunne lage julekort og julepynt. Det er rigget opp i stabburet på skolen for å ta fotografier av elevene slik at de kan bruke det til julekortene sine. Man kan for eksempel lime bildet på kortet. Da er det et bilde av at de for eksempel sitter på reinsskinn i en sofa med nisselue, men det er også muligheter for å bli fotografert ute på en spark. Elevene på hestelinja kan velge å ta bilde sammen med hesten de har ansvaret for. Det er tre elever som fotograferer hver sin dag. I tillegg til å lage julekort er det mulig å lage julepynt også. For eksempel kan man lage en stjerne av pappark eller lage en nisse for å lime fast på en trerot.

IMG_9681

IMG_9599

Det er muligheter for å drive med toving disse dagene, og det er da mulig å lage mye forskjellig. Det er bare ens egen kreativitet som setter stopper for mulighetene. Man kan bruke pepperkakeformer og nål, eller grønnsåpevann for å lage kuler eller flate overflater for så å gjøre noe mer med det. Det er mulig å for eksempel lage et eple ved å lage en kule for så å stikke på plass blader og stilk med en nål.

IMG_9714

IMG_9712

IMG_9696

IMG_9692

På lysdypping er det muligheter for å lage sine egne stearinlys. Da brukes det ei plate der det festes på tråder, og så skal man dyppe disse trådene ned i talg slik at det blir til stearinlys. Lysene blir hvite, og når de er ferdige skal de dyppes i farge. Så skal de henge til tørk.

IMG_9716

Etter bare en dag med juleverksted har elevene greid å få til mange fine produkter. Det blir helt sikkert laget flere fine produkter de neste dagene med juleverksted også.

Andre saker

Hva har jeg gjort i juleferien?

I juleferien har jeg vært på fest og fikk hangover neste dag. Jeg har også vært med familien min besøkt en kamerat og slappet av hjemme. Jeg har også spilt litt fotball ute og det var kaldt og glatt ute, jeg har også skypet med noen fra skolen og det[…]

Les mer »

Fem Volontører i en stor by

I forrige uke sto vi opp veldig tidlig for å reise til Oslo. Vi har vært på et seminar med mange andre volontører som jobber i Norge. De andre volontørene kommer fra Italia, Slovakia, Bulgaria, Slovenia, Ukraina og selvfølgelig også fra Spania, Østerrike, Frankrike, Belgia og Tyskland. Det var veldig[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *