Pedern

Pedern

Jentefest våren 2016

Kine Skei er elev på Digitale media.
Kine Skei er elev på Digitale media.

Etter to uker med intensive forberdelser og mye jobbing på ettermiddagene var kvelden her. Lørdagskvelden der jentene fikk muligheten til å arrangere en hel kveld for guttene. Det var både ordnet til mat, dessert, kaffe og kake og ikke minst mye underholdning. Tradisjonen med å vise et bilde av hver gutt og si noe pent om dem ble gjennonført mot slutten. De to ukene før var stappet full med forberedelser. Det var planlegging, øving og filming som førte til noen timer med redigering. Alle jentene gjorde en flott jobb med å få til denne kvelden best mulig selv om det tok mange timer og mye energi.

I forkant av kvelden ble det reklamert med en plakat. Den bestod av et lite bilde av en rev, overskriften «jentefest» i rosa og informasjon som oppmøte og kleskode. I tillegg ble det hengt opp mange bilder av rever rundt omkring på skolen. Dette for at guttene skulle begynne å fundere på hva temaet var. Vi jentene hadde valgt temaet talkshow, og siden sangen «What does the fox say?» fra Ylvis har tilknyttning til talkshowet deres brukte vi rever for å få guttene til å bli nysgjerrige før kvelden.

Sangen ble spilt i starten av kvelden da guttene skulle inn i matsalen for å sette seg til matbordet. Det ble servert indrefilet av svin med fløtegratinerte poteter, salat og bearnaisesaus. Til dessert var det is med bærsaus og pikekyss. Men før maten startet og kveldens verter kom inn ble det vist en introfilm der jentene ble presentert, alle utenom våre verter. De kom inn og satte seg på scenen etter at filmen ble vist. Under serveringene ble det sunget tre sanger. Da det var dessert dukket det opp en overraskelse. Mette-Maya som er den læreren som mest får høre det når hun failer hadde tatt med seg Caroline og laget en sketsj. Den var av da Finn Håkon helte såpe på snøscooteren istedenfor bensin. Midt under middagen kom Mette-Maya kjørende med snøscooteren slik at fronten sto inn gjennom sidedørene i matsalen. Hun og Caroline gjorde en flott jobb me å late som de var Finn Håkon og vaktmester Frode. Da serveringen var over ble det pause, og guttene fikk beskjed om at de kunne dra på revejakt. Den gikk ut på at de skulle finne alle revene som var hengt opp.

Etter pausen var underholdningen i gang for fullt. Underholdningen var ordnet til som i et talkshow. Det var først en sketsj om bokseren Stælken Gundersen. I løpet av kvelden var det også gjester på dette talkshowet. Det var imitasjoner av lærerene Jon, Peder og Finn Håkon, og så var det av elevene Alexander, Amund og Peter. Når det var gjester kom det noen nyhetsklipp i bakgrunnen angåede denne hendelsen med bytting av såpe og drivstoff. Talkshowet ble også avbrutt av to klovner som plutselig dukket opp, noe som var ordnet til og planlagt. Talkshowet hadde noen musikk innslag. Det ble spilt «Til Elise» på piano etterfulgt av en endret versjon av «Forelska I Lærer’n» av The Kids. Istedenfor bare forelsket i læreren ble navnet på en lærer brukt, så personen var forelsket i Peder.

Under kvelden ble det vist et filmklipp av noen utfordringer. Det var en elev og en stipendiat som skulle få noen utfordringer. En var å stappe så mange druer i munnen som mulig uten å tygge, en annen var å ta på fire par sokker etter å ha blitt snurret rundt på en stol først, og den siste var å snurre rundt for så å løpe rundt bassenget for så ved den djupe kanten snurre igjen før de skulle gå over startblokkene. Det ble lagt matter på flisene ved dypet slik at de ikke skulle falle ned og slå seg der. Da ingen av dem falt uti ville en av skolens volontører gjøre det for å vise hvordan det skulle gjøres. Hun endte opp med å falle uti to ganger. Det ble også vist en tredje film, som var av noen jenter som hadde fått konfettikanoner de skulle skremme guttene med, en ettermiddag der guttene forberedte seg sammen på ting som barbering og knyting av slips. Det var ikke noen suksess siden kanonene ikke ville åpne seg og skyte ut konfettien. Videre gikk de for å prøve på tilsynet, noe som heller ikke funket. Dermed prøvde de seg på to elever, og da smalt den. De prøvde seg også på Mette-Maya, noe som ihvertfall ikke fungerte. Helt til slutt på talkshowet var det et dansenummer der klipp fra flere sanger var satt sammen. Det var både mannlige sanger og dans etterfulgt av noen jentesanger. Danserne var jenter utkledd som gutter.

Etter underholdningen ble det litt dans før kaffe og kake. Etter denne serveringen ble det vist frem bilder av hver gutt der det ble sagt noen fine ord om dem av jentene på huset. Alle guttene fikk teksten sin og en kjærlighet på pinne. Resten av kvelden ble det litt musikk og dans før det ble broderring. Det var en veldig fin kveld der det hørtes ut som folk koste seg. Under underholdningen var det mye latter. Jentefesten var ganske vellykket og alle gjorde en flott jobb.

 

Her er noen bilder fra kvelden:

 

IMG_4482
Mette-Maya har fått mye tyn fra Finn-Håkon på guttefest før. Nå var det payback time.

 

"Finn Håkon" lukter på såpen og vurderer den som drivstoff. Bærekraftig drivstoff?
«Finn Håkon lukter på såpen og vurderer den som drivstoff. Bærekraftig drivstoff?

 

 

"Finn Håkon" forteller "Frode" hva som er tømt på scooteren.
«Finn Håkon» forteller «Frode» hva som er tømt på scooteren.

 

Prøver å få start igjen.
Prøver å få start igjen.

 

Sketsj om Stælken Gundersen.

 

Imitasjon av Jon.
Imitasjon av Jon.

 

Besøk av klovner. Dette er den ene.
Plutselig avbrøt noen klovner showet. De ble jaget ut igjen.

 

IMG_0063
Imitasjoner av Alexander, Peter og Amund.

 

Nyheter.
Det kom stadig nyheter om såpe som drivstoff opp på skjermen.

 

Pianisten og bandet.
Jentefestens eget husband.

 

Vokalisten i bandet.
Den ene talkshowverten var vokalist i bandet.

 

Utfordringsfilmen.
Utfordringsfilmen.

 

Kaffe og kake.
Kakene var selvfølgelig bakt av vårt eget kjøkken i anledning festen.

 

Jentene på hus 8 sammen med Till.
Jentene på hus 8 sammen med Till.

 

Jentene på hus 5 sammen med Rasmus.
Jentene på hus 5 sammen med Rasmus.

 

Mimmi snakkes om de husløse.
Mimmi snakker om de husløse, her ved Peder.

 

Det så ut som guttene koste seg veldig denne kvelden.
Det så ut som guttene koste seg denne kvelden.

Andre saker

Maskeradebomba

I anledningen maskeradebomba ble det arrangert et opplegg der de som ønsket kunne komme åog lage seg ei maske dagen før. Maskeradebomba var litt som en vanlig bomba, men de som ønsket kunne dukke opp i en maske. Det var veldig rolig på bomba ettersom at skoledagen var oppe i[…]

Les mer »

Easter holidays !

03 During easter holidays, the volunteers, me and some friends was in Lofoten. It was the first time there for all of us. We was not disappointed. Everything its amazing, the landscape manage to stop yours breath. We were lucky because the wether was not so bad, some times it[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *