Pedern

Pedern

Jakt og fiske lærer å lage trofé

Tommy Avset er elev på Flexi.
Tommy Avset er elev på Flexi.

 

Vi hadde fått snusen i at valgfaget Jakt og fiske drev med elghoder i dag. Derfor tok vi turen innom garasjen på skolen for å se hva det var de gjorde. Vi sto og så på at de studerte avkappede ører og øyet til elgen. Etter å ha snakket litt med elevene og Peder, som er læreren i faget, fikk vi en bedre innsikt i hva de gjorde.

Elevene på jakt og fiske drev med partering av elg og hjort. Det var Peder som hadde ordnet med viltet. Han hadde med seg to elghoder og et hjortehode. Som vil si de fikk ferdig avkappede dyrehoder for å partere. De jobbet inne i garasjen på skolen.

Kine Skei er elev på Digitale media.
Kine Skei er elev på Digitale media.

Vi gikk inn og der møtte vi elevene og Peder sammen med skaller/gevir og rester. Det luktet ikke så ille som forventet, men garasjeporten var litt åpen så det var lufting. Etter å ha vært utenfor en liten tur og snakket med noen av de som var der ble lukten mer merkbar da vi gikk inn igjen. Vi fikk muligheten til å studere øyet til elgen. Det var litt fascinerende. Istedet for pupiller lik våre så var det bare en stor blå runding på selve øyeeplet som var hvitt og likt vårt.

Når de parterer tar de og snitter et hull i skinnet for å få snittet det helt av med kniv. Det kan for eksempel være en friluftskniv. Videre tar de av det meste av kjøttet, for så å koke dyrehodet i zalovann. Dette fordi det får de siste restene med kjøtt til å løsne mer slik at det bare blir å pirke dem av. Dyreskallen skal også kokes for å få den ren. Slogen, det de plukket av, skal de grave ned ute i skogen.

Det har seg slik at når de som går på jakt er ute og har fått tak i for eksempel en elg, og denne elgen har fint gevir, er det vanlig å beholde det som et trofé eller minne. Troféet blir tatt vare på ved å gjøre akkurat dette som Jakt og fiske har lært i dag. Man parterer hodet til dyret. Etterpå er det mulig å for eksempel henge det opp på veggen. Mange liker å ha sånt hengende til pynt. Det er ganske vanlig på hytter, spesielt jakthytter.

Valgfaget Jakt og fiske handler om det grunnleggende innenfor jakt og fisking. Videre i år skal de holde på med forskjellige ting som for eksempel skyting, blodspor med hund og lage mat av viltkjøtt. De er en fin gjeng og vi håper de koser seg og lærer mye i valgfaget Jakt og fiske.

Andre saker

Friluftsliv i snøhule

Multisport og Friluftslivslinja dro en tur opp til Vardebu fra tirsdag 1. mars til torsdag 3. mars. Kjæresten til Kara, Joe var med på den turen. Silje kom opp på kvelden, Eline og Helena var også med. Ingerid kjørte med bil og Finn Håkon kjørte med snøskuter. Vi hadde spist[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *