Pedern

Pedern

Introduksjon til «Strange Fantasy»

Johan Lyshaug, elev på media
Johan Lyshaug, elev på Medialinja 2016-17

Velkommen til den rare verden av «strange fantasy»  der opp er ned og griser flyr, historier om det unaturlige og ukjente, verdener av gamle og glemte.

Det er mange plasser å starte på for å utforske denne unaturlige fantasyverden, men her er noen plasser jeg synes det er greit å starte for å utforske.

 

Howard Philip Lovecraft. forfater. Født: 20.Agust.1890 døde: 15.March.1937
Howard Philip Lovecraft.
Forfatter 
Født: 20. august 1890
Døde: 15. mars 1937

Howard Philip Lovecraft var en americansk forfatter i det tidlige 1900 tallet, og er kanskje en av de største inspirasjonene for dagens forfattere av grøssere og mysterier. For eksempel har Stephen King, en amerikansk forfatter av grøsser og overnaturlig fiksjon, sagt mang en gang at H.P Lovecraft er en stor inspirasjon for ham. H.P Lovecraft har også lagt mye av grunnlaget for dagens forfattere med sin unike bruk av ord og strukturering som var forut for sin tid.

Hvis du tenker å lese noe av hans arbeid, vil jeg advare om at han bruker veldig tungt bruk av engelsk, så hans arbeid kan kanskje ikke være for alle, men hvis du greier å komme forbi den tunge ordbruken finner du mange vidunderlige rare historier.

 

en nett serie som har inspiriser mange
Youtube serie.                                                         Startet: 06.20.2009

Marble Hornets  er en youtube serie om den unaturlige «Slender man» aka the Operator og i  disse dager er Slender Man litt overbrukt i youtube nettserier, men Marble Hornets er litt spesiell i denne forbindelsen, fordi den er den første serien til å bruke Slender Man i en nettserie, historien følger Jay som finner noen gamle filmtaper på loftet sitt og finner snedige hendelser på dem. Jay prøver å løse mysteriet om filmene og den unaturlige figuren i dem. Det er ikke mye jeg kan si uten å gi bort for mye av historien og jeg trur det er verdt å oppleve på egen hånd, men den kan være litt overveldende/forvirrende, men det er ganske enkelt å finne spillelister på nettet som putter videoene i kronologisk rekkefølge.

 

 

film utgit: 09.09.2009
Film
Utgit: 09.09.2009

9, er en film basert på en kortfilm av samme navn, filmen handler om 9 søte dukker som får liv ved at de får en viss del av en manns sjel. Vi følger den siste dukken til å bli laget, vi følger han og ser hva verden har blitt til og hvordan den ble sånn. Dette er en fantastisk film som er svært undervurdert og det er mange bra undertoner og en engasjerende historie. Hvis du får sjangsen til å se den vil jeg si at den er verdt å se.

 

spill utgivelse: 25.march.2015 platform: playstasion 4
Spill
Utgivelse: 25.march.2015
Platform: playstasion 4

Du spiller som en Hunter of Beasts, som camper seg fram i byen Yarnum, etterhvert som du utforsker byen finner du ut mere om kirken som sitter på toppen av byen og dens mystiske motiver og ritualer.

Denne følger H.P Lovecraft sitt eksempel ganske nære, det er mye å oppleve i dette spillet fra glemte historier til intense kamper, byen sitt design er inspirert av gammelt britisk arkitektur.

Eldre guder, gale byfolk, usikre motivasjoner og en mystisk drøm er det som venter deg i Bloodborne.

 

 

Kilder: wikipedia 

Bildekilder: Markus Neidel wikipedia google

Andre saker

Høstferien

Norge – Malta: Oppstilling før avspark. Norge vant 2-0 mot et godt defensivt organisert men samtidig tafatt fremover Malta.   Jeg gledet meg til høstferien selv om jeg kom til å savne vennene mine på PMF. Mamma kom og hentet meg i lunsjpausen og hun hjalp meg litt med å[…]

Les mer »

Multisport og friluftsliv uke 2

Foto. Erik Hermanseter.   På tirsdagen dro vi på skitur til Selbuskogen skisenter og vi koste oss på turen. Vi fikk to nye rekrutter som heter Eline og Maria. På onsdagen dro vi på skøyter på Selbusjøen og vi koste oss masse. Så jeg vil gjerne gjøre det igjen en[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *