Pedern

Pedern

Intervju med en servitør på kaféen

Lars Erik Jordhøy er elev på Digitale media.
Lars Erik Jordhøy er elev på Digitale media.

Jeg synes det var veldig kjekt å komme i gang med kaféarbeidet.

-Hva heter du?

-Tale Åkra Maurseth.

-Hvor mange er dere som arbeider på kaféen?

-Vi er i hovedsak 7 personer som arbeider med dette. Olaug Dyrdal er kaféens overhode og styrmann og/eller høyre hånd, mens Hanne Fjelly er den formelle lederen for kafédriften, eller daglig leder om du vil.

-Hvor mange timer arbeider dere med kafédriften i uka?

-Med baking og alt blir det vel ca. 18 timer til sammen.

-Hvordan er ordningen med transport av råvarer, ansatte og utstyr til og fra kaféen?

-Alle bakervarer blir laget på skolen. Utstyret kommer fra skolen. Det er egne kasser til utstyr og bakervarer som blir plassert bakerst i minibussen. Ingenting blir ødelagt på veien til kaféen. Alt blir fraktet med en av skolens minibusser til kaféen sammen med ansatte, elever og studenter. Hanne Fjelly er sjåfør. Drivstoffskostnader til og fra kaféen ordner skolen med. Det kommer altså ikke på PMF-Kaféens regning.

-Hva er målsetningen for kafedriften?

-Hovedmålsetningen til kaféen er at elevene på linja Arbeid i praksis skal få arbeidstrening, blant annet innen baking, salg, økonomi og kundebehandling.

-Hvordan har oppstarten vært fram til åpningsdagen på kafeen i dag, synes du?

-Det har ikke oppstått problemer i oppstartfasen når det gjelder kafédriften. Jeg synes det var veldig kjekt å komme i gang med kaféarbeidet. På vegne av PMF baker elevene kaker, horn og pizza på skolekjøkkenet. Dessuten lærer vi om økonomi og planlegging.

-Tusen takk for intervjuet, det var veldig koselig å snakke med deg, Tale.

-Takk i lige måde!

(Bilde: Tale ble også intervjuet av Kevin for Radio PMF, som snart kommer på lufta. Foto: Kine Skei.)

Andre saker

1 comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *