Pedern

Pedern

Slå av lyset, ikke vær en pyse!

 

Skolen er med i prosjektet «Bærekraft og aksjonsforskning» for andre året. I fjor bidro hver enkelt linje med sitt prosjekt, mens vi i år har valgt å ha «månedens tema». Hver måned er det frivillige elever fra to elevheimer som har ansvar for å velge et tema, planlegge hvordan det skal gjennomføres, presentere det for de andre elevene på skolen og ikke minst motivere andre elever til å bidra.

Nå i november er fokuset: «Slå av lyset, ikke vær en pyse!»- altså strømforbruk og da spesielt med tanke på unødvendig bruk av lys. I dag hadde de morgensamling for de andre elevene.

img_06351
Strømpolitiet har inntatt skolen. Her har vi Oda og Ulrikke som strømpoliti, mens Guro, Hanne, Malin og Emily mener at vi kan bruke så mye strøm vi vil.

 

I november skal vi kåre skolens mørkeste hus, sjekke opp hvor mye strøm skolen bruker på ei uke, og se om vi kan få ned forbruket. I tillegg ønsker elevene å ha fokus på hva stort strømforbruk gjør med naturressursene våre. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Andre saker

Kursuke mandag: Vi lager gitar

I uke 6 er det kursuke på Peder Morset folkehøgskole. Det betyr at elevene ikke har vanlig skole men at de får velge et tema for hele uken (minus torsdagen og lørdag, da er det vasking og prosjekt som vanlig). På mandag har jeg, Sivert og Ådne samarbeidet om å[…]

Les mer »

Gro Hammerseng-Edin

Ukas håndaballspiller er Gro Hammerseng-Edin.  Gro Hammerseng-Edin (født Gro Hammerseng, 10. april 1980 på Gjøvik) er en norsk håndballspiller som spiller for Larvik Håndballklubb. Hun har spilt 167 kamper på Norges kvinnelandslag i håndball og skåret 631 mål. Hun var landslagskaptein i flere år. Under Sommer-OL 2008 var hun med[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *