Pedern

Pedern

Idrett og friluftsliv i høst

 

Nå skifter høsten her i Trøndelag gradvis over til å bli vinter. Det har vært en høst med mange soldager og det har skapt mye god utendørsaktivitet.

 

Høsten har blitt brukt til ulike friluftsaktiviteter og vi har fått et godt fellesskap. Vi startet året med å bli kjent med hverandre og nærområdet til skolen.

Idrett og friluftsliv foran gapahuken til skolen.
Idrett og friluftsliv foran gapahuken til skolen.
Rappellering ved Gyversalstjønna
Rappellering ved Gyversalstjønna

I høst har vi benyttet tid på å skape gode naturopplevelser til vanns. Det er viktig for idrett og friluftsliv og legge til rette for mestring. Derfor valgte vi å starte med sikkerhet i kano og kamerat redning i skolens basseng, ut i kano og deretter dagstur i kajakk. Dette endte i en overnattingstur med kano.

Kanotrening i bassenget til skolen.
Her trenes det i bassenget til skolen.
Kajakktur
Kajakktur
Kanotur
Kanotur
Hele gruppa samlet rundt bålet før middagen serveres
Hele klassen samlet rundt bålet

I midten av september hadde vi eventyrlige dager ved Ramsjøhytta i Tydal kommune. Vi fikk virkelig ta del i de flotteste høstfarger naturen kan by på. Turen ble på mange måter en prøve på skolens verdier (likeverd, mangfold, fellesskap, inkludering) satt ut i praktisk handling. Her måtte alle bidra ut fra sine forutsetninger for å komme frem før mørkets frembrudd. Noen av elevene bar bagasje for både seg selv og medelever, og fikk satt egne grenser på prøve . Det viktigste, tross alt, alle sammen bidro ut fra sine forutsetninger.

Klare for fjelltur
Klare for fjelltur
På toppen av Fongen
På toppen av Fongen

På tirsdag var dagstur på planen. Værgudene bydde på blikkstille vann, sol, ingen mygg og total stillhet. Noen hadde et stort behov for restitusjon og pleie av ømme muskler, mens andre ble fristet av den majestetiske Fongen (1441m.o.h) som speilet seg i den blikkstille Ramsjøen.

Topptur
Topptur

I disse dager rettes blikket stadig oftere til sydligere breddegrader. Linjetur til sportshotellet Club la Santa på Lanzarote i November nærmer seg. Vi gleder oss stort til et avbrekk fra ullklær, til fordel for allsidig idrettsaktivitet både til lands og til vanns.

Lanzarote 2015
Lanzarote 2015

Andre saker

Velkommen til Sanremo!

Vår gamle rektor tok med seg mannen og flyttet til Italia da hun ble pensjonist. Alle foto: privat. Ingegjerd Sverre Smeby var rektor på PMF i mange år. I denne tiden var hun av og til turguide på si, og fartet rundt i Italia med turister på slep. Da hun[…]

Les mer »

Jobbfrukt

Vi på Arbeidstrening skal begynne og jobbe med og pakke frukt og kjøre rundt  til bedrifter i Selbu. Vi hadde besøk av Bama Mandag 16 Januar som fortalte hva jobbfrukt innebærte og vi fikk smake på ulike frukt. Vi synes dette var kjempe artig og lære om. Til slutt fikk[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *