Pedern

Pedern

Idrett og friluftsliv i høst

 

Nå skifter høsten her i Trøndelag gradvis over til å bli vinter. Det har vært en høst med mange soldager og det har skapt mye god utendørsaktivitet.

 

Høsten har blitt brukt til ulike friluftsaktiviteter og vi har fått et godt fellesskap. Vi startet året med å bli kjent med hverandre og nærområdet til skolen.

Idrett og friluftsliv foran gapahuken til skolen.
Idrett og friluftsliv foran gapahuken til skolen.
Rappellering ved Gyversalstjønna
Rappellering ved Gyversalstjønna

I høst har vi benyttet tid på å skape gode naturopplevelser til vanns. Det er viktig for idrett og friluftsliv og legge til rette for mestring. Derfor valgte vi å starte med sikkerhet i kano og kamerat redning i skolens basseng, ut i kano og deretter dagstur i kajakk. Dette endte i en overnattingstur med kano.

Kanotrening i bassenget til skolen.
Her trenes det i bassenget til skolen.
Kajakktur
Kajakktur
Kanotur
Kanotur
Hele gruppa samlet rundt bålet før middagen serveres
Hele klassen samlet rundt bålet

I midten av september hadde vi eventyrlige dager ved Ramsjøhytta i Tydal kommune. Vi fikk virkelig ta del i de flotteste høstfarger naturen kan by på. Turen ble på mange måter en prøve på skolens verdier (likeverd, mangfold, fellesskap, inkludering) satt ut i praktisk handling. Her måtte alle bidra ut fra sine forutsetninger for å komme frem før mørkets frembrudd. Noen av elevene bar bagasje for både seg selv og medelever, og fikk satt egne grenser på prøve . Det viktigste, tross alt, alle sammen bidro ut fra sine forutsetninger.

Klare for fjelltur
Klare for fjelltur
På toppen av Fongen
På toppen av Fongen

På tirsdag var dagstur på planen. Værgudene bydde på blikkstille vann, sol, ingen mygg og total stillhet. Noen hadde et stort behov for restitusjon og pleie av ømme muskler, mens andre ble fristet av den majestetiske Fongen (1441m.o.h) som speilet seg i den blikkstille Ramsjøen.

Topptur
Topptur

I disse dager rettes blikket stadig oftere til sydligere breddegrader. Linjetur til sportshotellet Club la Santa på Lanzarote i November nærmer seg. Vi gleder oss stort til et avbrekk fra ullklær, til fordel for allsidig idrettsaktivitet både til lands og til vanns.

Lanzarote 2015
Lanzarote 2015

Andre saker

PMF-lekene forberedes

Bildet er fra fjorårests PMF-leker, og viser Sigurd Olsbyengen, som også er elev i år, på vei ut fra start.    Det er ikke så veldig lenge til både ski og medaljer skal frem i Selbu i forbindelse med PMF-lekene. I den forbindelse tok jeg en prat med to sentrale[…]

Les mer »

PMF lekene

Fra lørdag 12. mars til søndag 13. mars var det PMF lekene. På fredag den 11. mars kom elevene og assistentene på besøk hos oss på Peder Morset folkehøgskole og ble kjent med de nye og traff noen kjente ansikter. På lørdag så hadde vi en staffet og mange ga alt i[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *