Pedern

Pedern

Hyttetur

Ikke før er elevene ankommet PMF, før de må gjøre seg klare til å dra igjen. Det er tradisjon på mange folkehøgskoler at en drar på en liten hyttetur i begynnelsen av skoleåret. Dette gjør vi for at elever og ansatte skal bli raskt kjent med hverandre.

Her på Peder Morset bor elevene i åtte internatbygg som ligger på rekke oppover i bakken. Disse kaller vi elevheimer, eller bare rett og slett hus. For enkelhets skyld refererer vi til dem som Hus 1, Hus 2, Hus 3 osv. Alle hus har to ansatte knyttet til seg, en lærer og en miljøterapeut. Hvert hus har åtte soverom, bortsett fra Hus 1 og Hus 5, som har ti. Alle rommene har eget bad og WC, og en felles stue med kjøkkenkrok.

Allerede etter to netter måtte årets elever pakke sekken og forlate sine nye hjem, for å tilbringe tre dager på en hytte et sted i Trøndelag. Hus 1 og 7 har dratt til Triangelheimen i Meråker, Hus 2, 5 og 8 har dratt til Skallstuggu i Levanger og Hus 3 og 6 har dratt til Patrusli i Tydal.

Pedern ble med Hus 1 og 7 opp til Meråker på tirsdag morgen for å se hvordan de fant seg til rette. Triangelheimen ligger halvannen times kjøring fra Selbustrand. Ved ankomst var det å ta sekkene ut av bussene, bære inn maten og komme seg i orden på de respektive rom. Så var det på tide å få seg litt mat, alle hadde smurt matpakke under frokosten på PMF. Etter maten stod diverse aktiviteter på programmet. Først samlet alle seg på vollen for å se om de kunne lære seg hverandres navn. Dette innebar diverse navneleker og en god del latter. Siden kunne en velge å være med på sopp- og bærtur, balansere på line, klatre i tre med tau, kaste piler, spille frisbeegolf eller spille brettspill.

Pederns utsendte måtte dra igjen utpå ettermiddagen, men da vi forlot Triangelheimen virket det som at stemningen var god og at folk trivdes på tur. Elevene drar tilbake til PMF på ettermiddagen torsdag, og forhåpentligvis har de da blitt mer fortrolige med hverandre og de husansatte.

Her er noen bilder:

Andre saker

Tur til Jøversalen

Et knippe folk fra Multisport & Friluftsliv i lettkledd positur på toppen. På tirsdag den 12 april dro Multisport opp til Jøversalen. Først så kjørte vi med skolens buss. Rett etter der så gikk vi resten av veien opp til toppen ved å gå på beina, og noen andre gikk[…]

Les mer »

Jobbfrukt med Arbeidstreningslinja

I dag starter Arbeidstreningslinja opp med jobbfrukt igjen. Konseptet går ut på at vi pakker frukt og distribuerer til bedrifter i bygda. Prosjektet er et samarbeid med Bama. Arbeidstrening startet i fjor med jobbfrukt og har holdt på nå i snart 1 år med det. De får litt hjelp i fra noen[…]

Les mer »

1 comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *