Pedern

Pedern

Hyttetur

Ikke før er elevene ankommet PMF, før de må gjøre seg klare til å dra igjen. Det er tradisjon på mange folkehøgskoler at en drar på en liten hyttetur i begynnelsen av skoleåret. Dette gjør vi for at elever og ansatte skal bli raskt kjent med hverandre.

Her på Peder Morset bor elevene i åtte internatbygg som ligger på rekke oppover i bakken. Disse kaller vi elevheimer, eller bare rett og slett hus. For enkelhets skyld refererer vi til dem som Hus 1, Hus 2, Hus 3 osv. Alle hus har to ansatte knyttet til seg, en lærer og en miljøterapeut. Hvert hus har åtte soverom, bortsett fra Hus 1 og Hus 5, som har ti. Alle rommene har eget bad og WC, og en felles stue med kjøkkenkrok.

Allerede etter to netter måtte årets elever pakke sekken og forlate sine nye hjem, for å tilbringe tre dager på en hytte et sted i Trøndelag. Hus 1 og 7 har dratt til Triangelheimen i Meråker, Hus 2, 5 og 8 har dratt til Skallstuggu i Levanger og Hus 3 og 6 har dratt til Patrusli i Tydal.

Pedern ble med Hus 1 og 7 opp til Meråker på tirsdag morgen for å se hvordan de fant seg til rette. Triangelheimen ligger halvannen times kjøring fra Selbustrand. Ved ankomst var det å ta sekkene ut av bussene, bære inn maten og komme seg i orden på de respektive rom. Så var det på tide å få seg litt mat, alle hadde smurt matpakke under frokosten på PMF. Etter maten stod diverse aktiviteter på programmet. Først samlet alle seg på vollen for å se om de kunne lære seg hverandres navn. Dette innebar diverse navneleker og en god del latter. Siden kunne en velge å være med på sopp- og bærtur, balansere på line, klatre i tre med tau, kaste piler, spille frisbeegolf eller spille brettspill.

Pederns utsendte måtte dra igjen utpå ettermiddagen, men da vi forlot Triangelheimen virket det som at stemningen var god og at folk trivdes på tur. Elevene drar tilbake til PMF på ettermiddagen torsdag, og forhåpentligvis har de da blitt mer fortrolige med hverandre og de husansatte.

Her er noen bilder:

Andre saker

Kursuke mandag: Smart mat

  Denne uken har vi noe som heter for kursuke. Det er noe annet enn den vanlige timeplanen som vi bruker å ha. Jeg har vært på kurset Smart mat og sett hva de har gjort. Jeg kjente den gode lukten når jeg kom opp til skolekjøkkenet. Ble møtt av[…]

Les mer »

Praksisbesøk fra Byåsen vgs

De siste to ukene på Peder Morset folkehøgskole har vi hatt besøk av to elever fra Byåsen videregående skole. Det var jentene Mathilde Asphaug Sandvold og Maria Sølvik Kvamvold. De går på linjen Helse og Oppvekst. Årsaken til at de ble her i 2 uker er fordi før jul fikk[…]

Les mer »

1 comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *