Pedern

Pedern

Hva skal du bli når du blir stor?

Først, – takk for stafettpennen jeg fikk fra Jon O, det blir jo i utgangspunktet det samme som å hoppe etter Wirkola! Jeg skal gjøre mitt for å prøve å bringe den videre, så den ikke stopper hos meg.

Det jeg mente å skrive om er litt om livet og hvordan jeg havna her på Peder Morset folkehøgskole. Da jeg var bitteliten og fikk spørsmål om hva jeg skulle bli når jeg ble stor, var svaret mitt «elefant»… Da jeg ble litt eldre og forsto at det å bli elefant med snabel og elefanthyl og det som mere hører til, ikke var realistisk, måtte jeg gjøre en revurdering. Jeg skulle da bli gravemaskinsjåfør, var veldig fascinert av gravemaskiner. Time etter time, dag etter dag kunne jeg se på hvordan skuffen på gravemaskina tok tak i sand, løfta det opp, snurra og slapp det i lastebilen. Herlig var min følelse.

Skolegangen gikk sin vante gang og det med å kjøre gravemaskin var fortsatt en drøm, men kanskje lysten var litt mindre enn i barndomsåra. På ungdomsskolen kjørte jeg opp til traktor og fikk gjennom min avløserjobb i helgene og ferier kjøre mye traktor. Aldri var en dag lik. Men mye var nesten likt. Ta rundballpakking, såkalt traktoregg. Løft rundballen innpå pakkeren, snurr rundt 16 lag plastikk, slipp, og så ny rundball osv. osv. osv, nesten som å kjøre gravmaskin. Jeg trivdes godt i jobben, noe jeg har gjort i alle jobbene jeg har hatt. Mer jobbing og skole ble det etterhvert.

Så i 2012 ble drømmejobben utlyst. Lærer og IT-ansvarlig på Peder Morset folkehøgskole. Midt i blinken for meg med min utdanning og hva jeg har jobbet med tidligere. Her på skolen er iallfall ikke en dag lik. Vi har alle gode dager, sprudlende dager, noen dårlige dager, dager der alt er bare helt fantastisk og dager ikke alt er bare helt fantastisk. Men det å jobbe med en så herlig ungdomsgruppe her på PMF, det er bare helt fantastisk. Vi lærer noe nytt hver dag! Og ikke en dag er lik! Hvem vet hva framtida bringer? Kanskje jeg en vakker dag får kjøre gravemaskin? Jeg tror ikke det, spaker hit og spaker dit og pass på der og pass på her. Det blir for avansert for meg – jeg har det helt topp der jeg er… Kanskje jeg blir her når jeg blir stor?

Med disse orda ønsker jeg å sende stafettpennen videre til vår eminente Heidi Saur på kontoret!

Morten D

For en liten artig videosnutt om gravemaskiner, se her:

 

 

 

Andre saker

Juleverksted med Selbustrand skole

Juleverksted er en tradisjon vi har både her på Peder Morset og på Selbustrand skole. Og i år er det første gangen vi samarbeider om å ha juleverksted. Det foregikk fra mandag til onsdag denne uka. De juleverkstedene de har hatt på Peder Morset og Selbustrand skole er julekort, papirbretting/julepynt,[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *