Pedern

Pedern

Hippiefest

Lars Erik Jordhøy er elev på Digitale media.
Lars Erik Jordhøy er elev på Digitale media.

Lørdag 2. april 2016 ble det arrangert nok en elevkveld på Peder Morset folkehøgskole i skoleåret 2015/2016. Det skulle egentlig være «elevheimskveld». Den ble strøket fra planen og erstattet av stipendiatene/volontørene sin elevkveld. Det var heldigvis ingen stor misnøye på grunn av endringene, tvert imot: Det ble veldig godt mottatt av elevene at det skulle bli en elevkveld med «Hippie»-tema.

Elevkvelden begynte klokken 18. 00, som stort sett alle elevkvelder har gjort dette skoleåret på Peder Morset. Kvelden begynte som vanlig med sang og middag i matsalen, med en temaorientert velkomst.
De fleste av stipendiatene og volontørene satt i kameratslig ring, med gitar og solbriller slik som hippiene pleide å gjøre.

Vi ble servert vegetarmat, fordi det var det hippiene pleide å spise. (Med et lite unntak: det ble også servert kylling!) Til dessert var det brownies med vaniljeis. Under måltidet fikk vi opplyst av arrangørene at alle hadde en liten lapp med en tekst på under tallerken sin. På lappen skulle det stå et hemmelig oppdrag som en måtte holde for selv, og prøve å gjennomføre i løpet av kvelden.

Mitt oppdrag var ganske enkelt, jeg skulle dele brownien min med noen. Jeg delte den med Bjørn, som satt ved siden av meg. Jeg snakket med flere folk, som hadde glemt oppdraget sitt helt.

Første del av underholdningen, foregikk i matsalen. Det var en quiz om hippietiden. Alle lagene fikk rett på mange spørsmål. Dessverre var ikke jeg vinnerlaget denne gangen. Heldigvis ble laget mitt ikke sist.

Etter quizen gikk vi ned til A-klasserommet i demonstrasjonstog på ekte hippie-vis. Der ble andre del av underholdningsbiten på elevkvelden avholdt. Det var ulike poster og aktiviteter man kunne delta på der. Aktivitetene var «avslapning», ta bilde av seg selv på B-klasserommet som hippie, luktetest med bind for øyene, skriving på «Lykke-Plakaten», plante din egen blomst og flette håret ditt om du hadde hår til det/ville/hadde lyst til det. (Det var litt vanskelig for oss gutta, med så kort hår!)

På A-klasserommet var det fullt av tepper, puter og hjerteballonger. Man kunne hvis man hadde lyst; faktisk ta med personlige/egne puter og tepper. Det var i grunn første gang jeg kunne ligge og slappe av; i tillegg til å høre på musikk på en elevkveld!

Til slutt så ble det dans, akkurat som på foregående elevkvelder. Jeg ble veldig fornøyd med at min favorittlåt på det tidspunktet ble spilt. Nemlig låten «Gangsta Walk» med SNBRN & Nate Dogg.

Elevkvelden føyde seg inn i rekken blant flere vellykkede arrangementer på Peder Morset. Se flere bilder fra hippiefesten her: http://cpanel56.proisp.no/~pederitd/hippiekveld/

Nå er min nye rangering av elevkvelder følgende:

  1. Filmfestival (Hus 6, Hus 7 og Hus 8) [Jeg var med å arrangere]
  2. Vikingfest (Guttefest) [Jeg var med å arrangere]
  3. Piratfest (Hus 2, Hus 3 og Hus 4)
  4. Ansattes Elevkveld
  5. Halloweenfest (Hus 1 og Hus 5)
  6. Hippiefest (Stipendiater og Volontører)
  7. Gammel-elevtreffet

Andre saker

PMF-lekene forberedes

Bildet er fra fjorårests PMF-leker, og viser Sigurd Olsbyengen, som også er elev i år, på vei ut fra start.    Det er ikke så veldig lenge til både ski og medaljer skal frem i Selbu i forbindelse med PMF-lekene. I den forbindelse tok jeg en prat med to sentrale[…]

Les mer »