Pedern

Pedern

Hestenytt uke 44

Denne uken har hestelinja gjort forberedelser til sprangstevne. Vi har tatt ned strømtråd til våren og hatt seletøyopplæring.

På søndag har vi et treningsstevne som vi har trent litt på og her har jeg et bilde av Ingrid på fjordingen Birk.

IMG_5544

Så satte vi på seler på hestene Birk og Lykke-Lars. Det finnes mange forskjellige seletøy men vi tok på arbeidsselen og montéselen. Forskjellen er at arbeidsselen eller bogtresele er for tyngre drag og arbeid som å lasse trær på og kjøre. Montéselen er for lettere arbeid som travkjøring. Jeg hadde en fin dag sammen med Astri, Anette og Juliane på Espet med lunsj og Birk som var over oss og var nysgjerrig på hva vi hadde. Da gikk vi to og to, og tok ned de strømtrådene på beiteområdet som er på Espet.

IMG_5560
Arbeidsseelen. Juliane, Anette og Birk.

 

IMG_5559
Monté seletøy. Bilde av Lykke-Lars, x-traveren.

Tekst og Bilder av Kajsa Madeleine Nakstad

Andre saker

Mange nye eventyr

Hei hei folkens! I forrige uke hadde jeg mange nye erfaringer på hestelinja. På tirsdag hoppet jeg første gang med hest. Det var kjempefint! På onsdag kjørte vi med hestevognen til Espet for å forberede til vinteren. Jeg kjørte også med hestevognen alene! I Espet satt vi på gresset og spiste[…]

Les mer »

Den 24. september var det Pysjbomba, da var det slik at alle måtte gå i pysj. Det var mange som var på Pysjbomba det var mange folk som kom den kvelden. Også var det mange som hadde på seg pysj. Det var ganske bra musikk den kvelden.      

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *