Pedern

Pedern

Halloweenbomba

Elise Marie Johannessen er stipendiat på Digitale media.
Elise Marie Johannessen er stipendiat på Digitale media.

Den 29. oktober var det duket for årets halloweenbomba, og også i år ble det både spøkelseshus og kostymekonkurranse.

Vi som skulle jobbe den dagen møttes 17.30 for å pynte selve bomba og spøkelseshuset, samt gjøre oss selv og alt annet klart. Vi startet med å dele oss opp i to grupper, de som skulle fikse alt som hadde med bomba å gjøre og de som hadde med spøkelseshuset. Vi som skulle i spøkelseshuset hengte opp spindelvev, hentet kostymer, fikset lyskastere og satte i gang røykmaskinen. Das spøkelseshuset var ferdig startet vi å gjøre oss klare med kostymer og sminke, man kan si alle så ganske grusomme ut når vi var ferdige.

IMG_6277

Det var da klart for åpningen av bomba og etter hvert spøkelseshuset!

Når vi åpnet spøkelseshuset sto det massehvis av folk utenfor, klare for å komme inn. Før vi startet rundene rundt, startet vi med en bakgrunnshistorie om hva spøkelseshuset denne gangen handlet om. Spøkelseshuset i år besto av flere rom, hvert rom representerte en tidsalder. Før man gikk inn i hvert rom ble det fortalt litt om hvilken tidsalder vi nå skulle gå inn i.  I de første rommene var 90-tallet representert, og vi så en man gå rundt og en dame som kom ut av dusjen. Vi kom så inn i den røykfyllte gangen, der man ikke så noen før en persom fra 80-tallet plutselig hoppet frem igjennom røyken. Vi gikk så inn i 80 – tallet der man møtte på en dame med stort puffet hår, naglebelte og en hylende latter. Vi gikk så videre til en en dame med ryggen til, men når man gikk forbi snudde hun seg helt plutselig.

Man fikk så sjansen til å gå ut eller fortsette videre, de fleste valgte å fortsette. Vi gikk da inn i bassenget, der vi møtte på en dame sittende å se utover vannet. Det gikk også en mann med hatt og stokk rundt bassenget. Det man ikke så var at det var en dame til, bak gardinene. Før man da gikk ut ble man sendt inn på et helt mørkt rom med en utgangsdør. Det ingen viste var at inne på det rommet var det en siste person, en person satt der for å skremme alle en siste gang før runden var slutt.

Etter en time med spøkelseshus og mange runder rundt var det klart for å kåre beste kostyme, denne gangen var det Hans Christian som vant, Simone på andre og Caroline på tredje.

Når kl ble 21.30 var det tid for å avslutte årets halloweenbomba. Det eneste som gjensto var opprydningen, noe som gikk overaskende fort. Da var årets halloween bomba over, det ble en velykket fest med utrolig mange fine kostymer og god stemning.

IMG_6267

IMG_6234

IMG_5837

IMG_6233

Andre saker

Tur til Rørosmartnan

Det var noen folk som dro fra Peder Morset oppover til Røros på tirsdag 16. februar 2016. Rørosmartnan er navnet på et årlig marked og kulturarrangement. Mange hadde Røros som sitt handelssentrum i 1850, nærmere ca 30 000. Jeg har intervjuet en av de som var med på det arrangementet.[…]

Les mer »

Bra gammelelevtreff

I helga var det gammelelevtreff. Det var kjempeartig å se de som var på skolen for 1 og 5 og 10 år siden. Det var hyggelig at de var på skolen på besøk. Festen på lørdagen var artig. Det var veldig gøy at Candiss og Strindens Promenade Orchester kom og[…]

Les mer »

1 comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *