Pedern

Pedern

Gjensyn med gamle kjente

Elise Marie Johannessen er stipendiat på Digitale media.
Elise Marie Johannessen er stipendiat på Digitale media.

Denne helga var det gammelelevtreff på PMF, da var det elevtreff for de som gikk her for ti år siden, fem år siden og i fjor. For oss andreårs elever var dette stas, og flere av oss har gledet oss til dette siden skoleåret startet.

Da dagen endelig kom tuslet det etterhvert mange spente gammelelever inn dørene. Dagen besto av gjenforeninger og mye latter, etter kveldsmat ble gammelelevene delt inn i grupper etter årskull. Fjorårets kull møttes på A-klasserommet sammen med Mimmi, der presenterte alle hva de drev med nå også gikk vi gjennom hva som skulle skje i helga. Resten av fredagskvelden ble brukt på å snakke med hverandre og ha det hyggelig.

Lørdagen startet med en god frokost før vi ble delt inn i grupper. Lørdagsprosjektet besto av fire forskjellige poster, den første posten gruppa mi var på var linedans. Andre post var tegning og maling, der skulle vi dekorere en lang plakat med alt mulig, den skulle senere bli hengt opp som dekorasjon i gymsalen. Ballspill var neste post, der kunne vi spille fotball, badminton eller frisbee. Siste posten vi var på var en quiz om skolen. Etter prosjektet var det tid før risensgrysgrøt, siden dette er en tradisjon her på PMF var det mange av de gamle elevene som hadde savnet å få det hver lørdag. Etter grøt var det fri for alle frem til festaften kl 18. Jeg sto for en times åpent basseng for gammelelever, dette var populært og mange kom og hadde det moro med både å svømme og kaste ball. Da var det å begynne å gjøre seg klar til festaften før vi alle gikk ned til middag. Til middag var det «PMF-gryte» med ris til, det var god mat og godt selskap ved middagen, vi sang også flere sanger ved middagen i god folkehøgskoleånd. Da middagen var ferdig var det en liten pause før vi beveget oss til gymsalen der det skulle være fest. Festen startet med to underholdningsinnslag fra UKA i Trondheim. Dette var Strindens Promenade Orchester og jentekoret Candiss. Da underholdningen var ferdig var det klart for dans, da startet vi med linedansen vi hadde lært tidligere på dagen. Så ble det disco, det var mange på dansegulvet og veldig variert musikk, det ble til og med litt limbo på dansegulvet. Etter en lang dag med mye moro tror jeg nok alle var ganske utslitte, og det var godt å legge seg.

Søndag var siste dag sammen med de gamle elevene. Etter frokost fikk vi litt info om hva som skulle foregå før middag. Det var flere ting å velge mellom, bl.a. film og bilder for femårselevene, film for fjorårets elever, bingo og flere andre ting. Det var moro for alle å se igjen litt forskjellig fra skoleårene vi gikk her, og det var flere som fikk noen tårer i øyekroken. Litt senere ble det sodd før det var avreise for de besøkende.

Det ble en kjempebra helg med mye latter og minner! Da var gammelelevtreffet 2015 over, vi ser allerede frem til neste elevtreff.

Andre saker

Min opplevelse av prøverennet

På tirsdagen hadde vi prøverenn for å øve oss til PMF-lekene som foregikk på lørdag og søndag. Jeg gikk stafett og 1 km og jeg synes at det var litt artig når jeg på 1 km kom på en tredje plass, jeg ble litt skuffet fordi jeg var nærme andreplassen[…]

Les mer »

Studentbomba

Den 28. september var det studentbomba her på Pedermorset. Jentekoret Candiss og Strindens Promenade Orchester var tilstede. De sang og snakket om forskjellige ting. Det var kjempegøy og se på og de var hyggelige. Når de var ferdige ble det dans og kiosksalg. Fin torsdagskveld.      

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *