Pedern

Pedern

Fra skyskrapere i Chicago til torvtak på PMF

Utsikt fra 96. etasje i John Hancock Center, Chicago.

Siden jeg fikk stafettpennen fra Morten Dahlø så får dere nå noen ord fra kontoret.

Min jobb er økonomi- og kontorleder på skolen.  Både Nelly og jeg på kontoret er nyansatte ved PMF.  Jeg startet 1. august og de to første månedene har gått veldig fort.  Før jeg kom til PMF jobbet jeg for Selbu kommune, først som prosjektleder boligsosialt arbeid og de siste årene som arkivleder.

Jeg vokste opp i Selbu mellom andre klasse og videregående.  I 2010 flyttet jeg tilbake til Selbu etter å ha bodd 19 år i Chicago, USA.  Etter videregående skole dro jeg til Chicago som au-pair og passet barn i et år.  Jeg ble boende i Chicago-området mens jeg jobbet med regnskap og økonomi i forskjellige byggefirma.  Et av byggefirmaene jeg jobbet for bygget skyskrapere i Chicago sentrum.  Det var veldig spennende å være med på byggemøter med vernehjelm og vernesko 22 etasjer oppe i luften uten tak og vegger.  Da er det litt tryggere å ha kontor i første etasje i administrasjonsbygget.

Jeg jobbet en stund i 56. etasje i det 10. høyeste bygget i verden – Willis Tower i Chicago (tidligere Sears Tower), 442 meter høyt med 108 etasjer.

CIMG2762
Willis Tower til venstre
CIMG2699
Her er jeg foran Chicagos skyline

Chicago er den tredje største byen i USA med 2 714 856 innbyggere i (2012). Inkludert forsteder er befolkningsantallet over 9 millioner.  Byen blir kalt «The Windy City», ikke bare fordi det er mye vind i byen men fordi politikerne i byen var kjente for å være «full of hot air».  Chicago har mange fine områder for turister.  Byen ligger ved bredden av Lake Michigan som er en kjempestor innsjø.  Veldig mange fine museer, parker, strender og spennende arkitektur. I Grant Park ligger den nydelige fontenen Buckingham Fountain.  Den har til og med lysshow på kveldstid og er fontenen du ser i introen til den amerikanske TV serien «Married with Children».

CIMG2612           DSCN0642

Buckingham Fountain på dagtid til venstre og kveldstid til høyre

John Hancock Center er det nest høyeste bygget i Chicago, det er 344 meter høyt med 100 etasjer.

DSCN0707      DSCN2603

John Hancock Center til venstre og utsikt fra 96. etasje på kveldstid til høyre

Det var litt av en overgang å flytte fra Chicago med 9 millioner innbyggere og 4 felts motorveier til Selbu med 4000 innbyggere og ett trafikklys.  Men det har jeg ikke angret på.

Arbeidsforholdene i USA er mye annerledes enn i Norge.  Når du starter en ny jobb i USA får du en til to ukers ferie etter et år.  Fødselspermisjon er 6 uker uten lønn.  Blir du syk og borte fra jobben i mer enn 12 uker er du ikke garantert å få jobben tilbake.  I enkelte stater i USA kan du bli sagt opp på dagen uten grunn eller si opp jobben på dagen uten grunn, men det var vanlig å gi 2 ukers oppsigelse ved bytte av jobb.  Så vi er veldig heldige som har gode arbeidsrettigheter i Norge.

Jeg sender stafettpennen videre til Marianne R. Hermundstad, som også er nyansatt ved PMF men er et par centimeter kortere enn meg.

Med hilsen Heidi Saur

Andre saker

Nordisk Film

  Her sitter vi på en benk for å vente til vi kommer inn på Nordisk Film. Vi var litt for tidlig ute.     Vi traff en dame på Nordisk Film som fortalte om Ole Olsen. Det var han som grunnla filmselskapet. Vi fikk informasjon om Ole Olsen på[…]

Les mer »

Flexitur til Røros

  Den 23. september kjørte vi med minibuss til Røros og var der helt til kveldsmat, det var en utrolig fin tur og vi var veldig heldige med været for det var oppholdsvær. Vi kjørte med de to minibussene som var på skolen, og bussturen varte sånn cirka i to[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *