Pedern

Pedern

Første dag i Kongens by

Her står gjengen på toppen av Rundetårn.

Asle Lajos Moholt er elev på Digitale media.
Asle Lajos Moholt er elev på Digitale media.

Ca. klokken 01:30 på natten til 1. mars finner jeg ut at det er best å legge meg til å sove. Vi skal stå opp klokken 04:00 og dra fra folkehøgskolen på Selbustrand 05:00 så det er kanskje like greit å finne loppekassa. Jeg setter på alarm klokken 03:55 og gleder meg til å besøke Danmark igjen.

Jeg hører banking på døra mi og skjønner etter en liten stund at jeg må gå bort til døra og åpne. Jeg sjekker klokka og den viser 04:41. Åtte tapte anrop fra Jon Osen og fire meldinger, to fra både mamma og pappa. Pokker’n! Jeg åpner døra og der står Elise som på en rolig men stresset måte sier at jeg må forte meg med å få på meg klærne, det er ti minutter til vi skal dra! Jeg vet at det ikke er SÅ ille men likevel er jeg veldig rask denne første dagen i mars 2016 med å få på med klærne og gå ut med den allerede pakkede bagen. Mamma hadde pakket det meste men noe hadde jeg pakket dagen før. Jeg går mot ytterdøra og får øye på Jon som kommer glisende. Han lurer selvfølgelig på hvorfor jeg ikke har tatt telefonen men svaret er det samme som så ofte før: Jeg har hatt på lydløs. (Jeg må bli flinkere til å ha på lyd på telefonen!) Men så lenge jeg har alt jeg trenger og litt til så er det uansett bare smil grytidig denne morgenen. Vi skal til Danmark og hovedsaken er at alle er på plass til klokken fem. Jeg får utdelt kamera og beskjed om at det er mitt ansvar å ta bilder i dag. Klokken fem er alle på plass og Jon-Arild er sjåfør på vei til Værnes lufthavn.

IMG_8929

På Værnes lufthavn går alt strålende og klokken 06:30 sitter vi på flyet til Oslo. Jeg sovner mens Lars Erik ser på en tegneseriefilm som han morer seg veldig med og han prøver å få meg også til å se på. Men etter å ha sovet i bare litt over tre timer så trenger jeg søvn og jeg sover til vi nesten er fremme på Gardemoen.

På Gardemoen går alt enda lettere nå siden vi ikke trenger å sjekke inn bagasjen vår og litt etter klokken 09:00 så er vi på tur til København, hovedstaden i Danmark. Jeg sovner også på denne flyturen men jeg våkner to ganger. Den ene gangen er jeg usikker på om vi er i Danmark så da sovner jeg igjen. Når jeg våkner den andre gangen så skjønner jeg med en gang at vi er i Danmark og jeg blir nesten helt våken med en eneste gang. Jeg vekker Lars Erik og sier med stor begeistring at vi er i Danmark. Denne gangen er det han som er litt trett men jeg begynner å ta bilder ut av flyruten. Det er så vakkert i Danmark! Vel fremme på Kastrup flyplass henter vi bagasjen vår og vi er klare til å finne Copenhagen Downtown Hostel. Vi er veldig overrasket over at vi ikke trenger å vise pass eller noe som helst legimitasjon på flyplassen.

IMG_8956

Vi finner veien til hostellet etter litt grubling og da er vi alle slitne og trette. Jeg tar en dusj og etter en time går vi ut for å se oss om. Vi ser på masse fint og hører en mann som spiller veldig fin musikk i en av gatene. Vi finner også en etterlengtet McDonald’s (for elevene, vel og merke).

Litt utpå ettermiddagen går vi til Rundetårn og det er et vakkert tårn og vi får se i souvenirbutikken. Rundetårn er en opplevelse for både store og små. Det ble oppført som observasjonstårn på kong Christian den 4s ordre og stod ferdig i 1642. Det som er litt spesielt med tårnet er at det ikke har trapp eller heis, men en spiralgang som snurrer seg oppover de over 30 metrene til toppen, hvor man har en spektakulær utsikt over byen. Det sies at kongen ville ha det slik fordi han ville være i stand til å kjøre med hest og vogn til toppen istedenfor å gå.

IMG_6566

 

 

 

IMG_6575IMG_8975Etterpå går vi innom butikken Søstrene Greene og ser på alt det fine butikken har å by på. Jeg kjøper en rød pølse fra en pølsebod som jeg fant like utenfor Søstrene Greene litt tidligere på dagen og dermed er min første dag i Danmark komplett. Alle andre er også fornøyde for jeg har snakket om røde pølser de siste ukene og de andre begynte vel å gå lei. Så når jeg først fikk den så ble det stor ståhei.

IMG_6594

Vi spiste middag på en kafé som het Flottenheimer og der avsluttet vi en fin start på det som allerede er en fin tur.

IMG_9030

Andre saker

En knall start på en rekke elevkvelder

Fakiren og hans trupp trickser med ild. Vi startet kvelden med en sang før det ble ratatouille til middag, det var god stemmning rundt bordet med mye prat. Etter middag gikk vi alle ned i A-klasserommet for å se en film fra 1958 som heter «De dødes tjern». Filmen var[…]

Les mer »

Larsens Topp 20 Uke 10

Kill J – Trickle Trickle Animal Collective – Golden Gal Paperboys – Carnival Phillip George Ft. Dragonette – Feel This Way Duvchi – Sleep Paperboys – Window Tellef Raabe – Flying On The Ground RÜFÜS – You Were Right Matvey Emerson Ft. Stephen Ridley – I Know You Care (Radio[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *