Pedern

Pedern

Brannvernøvelse

Asle Lajos Moholt er elev på Digitale media.
Asle Lajos Moholt er elev på Digitale media.

Mandag 1. september var det duket for en spennende dag på Peder Morset folkehøgskole.

Brannvesenet i Selbu hadde med seg noen staute karer som kom og delte oss inn i grupper.  Etterpå gikk de inndelte gruppene til forskjellige poster for å lære om brann og brannvern. Min gruppe ble med på et av husene og brannvesenet snakket med oss om hvordan vi kunne forebygge brann på husene. Spesielt ble vi advart mot filteret i tørketrommelen som vi må rense for støv hver gang etter å ha brukt den.

Etterpå ble vi tatt med ned ved det hvite huset hvor de som ville fikk prøve å slukke en liten brann som brannvesenet hadde ordnet for oss i en bøtte.  Mange av elevene var flinke til å slukke brannen.

Brannvesenet ble ganske så overbevist om at kullet 2015-16 på Peder Morset folkehøgskole i Selbu er skikket til å både forebygge og håndtere en brann hvis uhellet skulle være ute.

 

Andre saker

Otto Nilsen født 19. juni 1909, død 9. oktober 1982, var en norsk programleder, programredaktør, sanger, komponist og viseforfatter. Under andre verdenskrig drev Otto Nilsen med illegalt arbeid og ble tatt til fange i 1943 og plassert i konsentrasjonsleiren Grini utenfor Oslo. Han var redaktør i NRK`s populære radioprogram «søndagsposten»[…]

Les mer »

Something about houses in Norway

  Bryggerekka i Trondheim. Foto: Justine After 3 weeks here, I am every time amazed about this place. As far as for the weather which can changes in 10 min (it’s possible to pass a big sunny at a big shower in 10 min) that for nature and habitations. Besides[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *