Pedern

Pedern

Brannvern

Kunnskap om forebygging og slukking av brann er viktig og kan redde liv. Derfor setter vi av tid til å snakke om dette i begynnelsen av hvert skoleår.

I dag stod temaet på programmet i første økt. Elevflokken ble delt opp husvis, og alle skulle innom tre forskjellige stasjoner. Den første stasjonen var i A-klasserommet, hvor Mimmi snakket generelt om brannforebygging og hva en skal gjøre hvis brannalarmen går.

Den neste stasjonen var oppe på husene. Der fikk elevene møte noen fra brannvesenet, som snakket om potensielle brannfeller i et hus, prosedyrer for evakuering og bruk av nødutganger.

Vi på PMF er så heldige at vi har en vaktmester som også er brannmann i Selbu. Han var ansvarlig for siste stasjon, som var utendørs bak låven. Her hadde han fylt et fat med brennbar væske og tent på. Så fikk elevene selv prøve å slukke ilden med et brannslukningsapparat.

Hvis brannalarmen går skal alle elevene raskt komme seg ut av bygget de befinner seg i, og stille opp på parkeringsplassen på garasjetaket ved skolebygget for opptelling. Det vil ganske snart bli utført en øvelse, slik av vi får testet hvordan dette fungerer.

Brannmann og vaktmester Frode forklarer bruk av brannslukningsapparat.
Elevene får prøve hvordan et brannslukningsapparat fungerer.
Alle var raskt på plass da alarmen gikk.

Andre saker

Lanzarote

Hele siste uka jeg har hørt om Lanzarote: «Er du gleder til Lanzarote?» «Har du pakket kofferten til Lanzarote?» en mange, mange flere. Hvorfor er vi gleder til å dra på Lanzarote? Jay Mar, Noël og jeg er gleder å oppdage nye treningstyper også vi vil bli trøtt på kvelden og[…]

Les mer »

Presidentvalget i USA

1. februar ble det første nominasjonsvalget avholdt i Iowa for både Demokratene og Republikanerne. Jeg har tatt tempen på hva de to mest interesserte på Peder Morset folkehøgskole synes om kampen for å bli president i USA.  Den ene er amerikansk statsborger.    Intervju med Elise Det ble veldig spennende[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *