Pedern

Pedern

Brannvern

Kunnskap om forebygging og slukking av brann er viktig og kan redde liv. Derfor setter vi av tid til å snakke om dette i begynnelsen av hvert skoleår.

I dag stod temaet på programmet i første økt. Elevflokken ble delt opp husvis, og alle skulle innom tre forskjellige stasjoner. Den første stasjonen var i A-klasserommet, hvor Mimmi snakket generelt om brannforebygging og hva en skal gjøre hvis brannalarmen går.

Den neste stasjonen var oppe på husene. Der fikk elevene møte noen fra brannvesenet, som snakket om potensielle brannfeller i et hus, prosedyrer for evakuering og bruk av nødutganger.

Vi på PMF er så heldige at vi har en vaktmester som også er brannmann i Selbu. Han var ansvarlig for siste stasjon, som var utendørs bak låven. Her hadde han fylt et fat med brennbar væske og tent på. Så fikk elevene selv prøve å slukke ilden med et brannslukningsapparat.

Hvis brannalarmen går skal alle elevene raskt komme seg ut av bygget de befinner seg i, og stille opp på parkeringsplassen på garasjetaket ved skolebygget for opptelling. Det vil ganske snart bli utført en øvelse, slik av vi får testet hvordan dette fungerer.

Brannmann og vaktmester Frode forklarer bruk av brannslukningsapparat.
Elevene får prøve hvordan et brannslukningsapparat fungerer.
Alle var raskt på plass da alarmen gikk.

Andre saker

Det fjerde MOT-prosjektet

Lørdag 16. januar hadde vi det fjerde av seks MOT-prosjekt på Peder Morset folkehøgskole. Først skulle vi samles i A-klasserommet og da var det fokus på å se på trivselsbarometerne og det var små forskjeller fra den samme testen som vi tok i november. Vi har to elever fra Byåsen[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *