Pedern

Pedern

Brannvern

Kunnskap om forebygging og slukking av brann er viktig og kan redde liv. Derfor setter vi av tid til å snakke om dette i begynnelsen av hvert skoleår.

I dag stod temaet på programmet i første økt. Elevflokken ble delt opp husvis, og alle skulle innom tre forskjellige stasjoner. Den første stasjonen var i A-klasserommet, hvor Mimmi snakket generelt om brannforebygging og hva en skal gjøre hvis brannalarmen går.

Den neste stasjonen var oppe på husene. Der fikk elevene møte noen fra brannvesenet, som snakket om potensielle brannfeller i et hus, prosedyrer for evakuering og bruk av nødutganger.

Vi på PMF er så heldige at vi har en vaktmester som også er brannmann i Selbu. Han var ansvarlig for siste stasjon, som var utendørs bak låven. Her hadde han fylt et fat med brennbar væske og tent på. Så fikk elevene selv prøve å slukke ilden med et brannslukningsapparat.

Hvis brannalarmen går skal alle elevene raskt komme seg ut av bygget de befinner seg i, og stille opp på parkeringsplassen på garasjetaket ved skolebygget for opptelling. Det vil ganske snart bli utført en øvelse, slik av vi får testet hvordan dette fungerer.

Brannmann og vaktmester Frode forklarer bruk av brannslukningsapparat.
Elevene får prøve hvordan et brannslukningsapparat fungerer.
Alle var raskt på plass da alarmen gikk.

Andre saker

AmCar-treff på Peder Morset

Vroom vroom! Søndag 6 september  mellom 12. 00 og 16. 00 fikk Peder Morset folkehøgskole nok en gang besøk av Norsk Mustang Club avdeling Trøndelag med venner. Det var sjette gangen AmCar-gjengen besøkte skolen. Først kom det bare 1 gammel amerikansk bil, en lyseblå Ford Mustang Cabriolet. Etter en god[…]

Les mer »

PMF-kaféen

PMF-kaféen:  this wonderful place where you can enjoy  by all your senses. The taste. All the cakes are delicious. When I arrive I have serious problems to choose just one (carrot-cake, cheese cake, Oreo cake, chocolate cake….) For that reason, sometimes I ate two! Also, you can take pizza, croissants,[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *