Pedern

Pedern

Aksjonsforskning og bærekraft på Hestesportlinja

Ingrid Petrie er elev på Hestelinja
Ingrid Petrie er elev på Hestesport.

På tirsdagen hadde vi prosjektstart i Aksjonsforskning og bærekraft. Etter at styregruppa hadde presentert prosjektet gikk vi sammen på linjene og diskuterte hvordan vi skulle bidra.

På hestelinja var vi litt uenige og klarte ikke helt å bestemme oss for et prosjekt, vi delte oss derfor inn i 3 grupper. Den ene gruppa skal jobbe mot miljø. En annen gruppe skal jobbe med økonomi og den siste gruppa skal jobbe med det sosiale på skolen.

Vi samlet mange ideer innefor de 3 temaene for å få noe konkret å jobbe med.

Noe av det vi kom opp med var hvordan jobbe mot å få mindre svinn av høy, en annen ting var at det kunne være en mulighet å bruke sparepærer i stallen, samt på ridebanen og i ridehallen.

Vi tenkte på hvordan vi kunne spare miljøet. Noe av det vi tenkte var at vi kunne kjøre 4-hjulingen på biodrivstoff, og at vi kunne få restematen hestene kunne spise fra kjøkkenet sånn at vi kaster mindre mat.

Vi snakket om trivselen som igjen går på det sosiale. Der kan vi ta av sko utenfor garderoben for å unngå å dra så mye sand inn, vi kan arrangere en klesbyttedag for hele skolen, og at vi for eksempel kan arrangere hyggekvelder i stallen og langhuset for de som eventuelt vil være med på det.

 

Unknown

 

Andre saker

Fint vær og hyggelige folk!

Elise og Hanne serverte vafler og grøt til gjestene. Det ble en knall dag.   Lørdagsprosjektet denne gang var Friluftslivets dag. For meg skulle dagen bestå av å selge vafler og grøt. Dagen startet med å gjøre klar 200 papptallerkner med spekemat til grøten. Det tok sin tid, men da vi[…]

Les mer »

Uka før juleferien

Denne uka har vi gjort veldig mye, og vi har laget julegaver til familier og venner. Det vi har vært med på som aktiviteter er tekstil, julebakst, skinn og lær, toving og lys dypping. Vi ble delt opp i forskjellige grupper, noen var mange og noen var få. På tekstil[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *