Pedern

Pedern

Aksjonsforskning og bærekraft på Hestesportlinja

Ingrid Petrie er elev på Hestelinja
Ingrid Petrie er elev på Hestesport.

På tirsdagen hadde vi prosjektstart i Aksjonsforskning og bærekraft. Etter at styregruppa hadde presentert prosjektet gikk vi sammen på linjene og diskuterte hvordan vi skulle bidra.

På hestelinja var vi litt uenige og klarte ikke helt å bestemme oss for et prosjekt, vi delte oss derfor inn i 3 grupper. Den ene gruppa skal jobbe mot miljø. En annen gruppe skal jobbe med økonomi og den siste gruppa skal jobbe med det sosiale på skolen.

Vi samlet mange ideer innefor de 3 temaene for å få noe konkret å jobbe med.

Noe av det vi kom opp med var hvordan jobbe mot å få mindre svinn av høy, en annen ting var at det kunne være en mulighet å bruke sparepærer i stallen, samt på ridebanen og i ridehallen.

Vi tenkte på hvordan vi kunne spare miljøet. Noe av det vi tenkte var at vi kunne kjøre 4-hjulingen på biodrivstoff, og at vi kunne få restematen hestene kunne spise fra kjøkkenet sånn at vi kaster mindre mat.

Vi snakket om trivselen som igjen går på det sosiale. Der kan vi ta av sko utenfor garderoben for å unngå å dra så mye sand inn, vi kan arrangere en klesbyttedag for hele skolen, og at vi for eksempel kan arrangere hyggekvelder i stallen og langhuset for de som eventuelt vil være med på det.

 

Unknown

 

Andre saker

Hippiekveld

Lørdag 2. april arrangerte stipendiater og volontører elevkveld. Det startet i matsalen og det ble latter da Elise fortalte at det var hippiekveld, de sa at de ikke visste hva vi skulle ha til middag og heller ikke hadde de noe opplegg etter middagen siden hippier bare gikk rundt, gjorde ikke noe[…]

Les mer »

Hesteprosjekt

Hele skolen var på hesteprosjekt. Forskjellige aktiviteter på banen var : *Melkespann holding hoppe over hinder trillebårkjøring hestemassasje sitte på vogn etter hesten quiz om hest sette sammen et hestebelte måke skit så ble det vafler og saft til slutt.

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *