Pedern

Pedern

Tilbake på PMF

Jeg heter Sofie Lunemann Hansen og var elev ved PMF 2014/2015 på linjen Kunst og Design. Da jeg først kom til skolen var jeg livredd. Mamma, pappa og jeg hadde satt turen tidlig oppover til Trondheim fra Ålesund fredagen før skolen skulle begynne. Jeg klarte ikke å sove den natten, for å si det sånn.

Men ut i fra dette hadde jeg et fantastisk lærerikt år på PMF. Jeg har vokst utrolig mye på å gå her ett år. Jeg har lært meg bedre å kjenne, blitt mer tålmodig og rett og slett lært så mye om meg selv jeg ikke visste før. Har også lært en hel del om hvordan man omgås med mennesker som ikke er som alle andre og at du skal gjøre mot andre det du vil andre skal gjøre mot deg. Dette gjorde at jeg fant mine aller beste venner som bor spredd utover hele Norge. Jeg er også så heldig at jeg har kontakt med en del av dem ennå. Men ikke bare det, siden jeg var med på en del ting, så fikk jeg lære masse nytt innen kunst og design, media, hest og mye annet forskjellig. Selv om det var en del å gjøre, var det ikke et enkelt skole år. Du var ganske så sliten når dagene var omme. Men det var verdt det siden det var så mye spennende å gjøre som elevkvelder, prosjekter, morgensamlinger osv. Det var dette som gjorde skolen så kjekk, siden vi ble så tett innpå hverandre alle sammen. Det som også sitter godt i minnene er skoleturen til Skottland der brannalarmen på hotellet gikk midt på natten. Var ikke så kjekt, men det er et minne man ikke vil glemme så veldig fort. Så jeg er så takknemlig for for at jeg fikk gå på en så fantastisk skole med så mange fantastiske mennesker, med så utrolige mange minner og opplevelser.

Elise, Kristin og Sofie på skoletur i Scottland.
Elise, Kristin og Sofie på skoletur i Skottland.

Etter PMF var planen min å fortsette på skole i Ålesund og få ei utdanning, men dette skjedde ikke. Jeg fant for sent ut hva jeg ville bli, så det ble istedenfor et friår. Så det jeg egentlig har gjort etter PMF er å jobbe på Coop Obs Kafé i Ålesund. Der stortrives jeg, siden jeg har vært ekstrahjelp der siden 2012. Når jeg ikke er på jobb blir jeg plaget av samboeren min, trener eller generelt ikke gjør noe fornuftig.

Nå i begynnelsen av februar valgte jeg å reise oppover til Selbu igjen for å besøke ei venninne som går her. Jeg var på gammelelevtreffet i september 2015, men jeg følte det var på tide med en ny tur oppover når det ikke var så mange mennesker rundt meg. Jeg må si det var utrolig uvant å komme tilbake etter et helt år. Ikke fordi skolen var ny, men det var utrolig mange ukjente fjes. Var også så heldig at det gikk et kurs den helga jeg var her, og fikk se igjen noen venner til, som jeg ikke hadde sett siden skoleslutt. Det var utrolig koselig å ha flere kjente fjes rundt seg, som man kan dele og snakke om alt vi fant på sammen. Det var så godt å få gjøre ting som man brukte å gjøre hver dag i et helt år. Deilig å komme tilbake til gamle trakter, og reise hjem med et smil.

Siste skoledag
Siste skoledag 2014-2015

Så helt til slutt, tusen takk for de gode minnene og de varme tankene. Det er noe jeg sent vil glemme!
«True friends are never apart, maybe in distance, but never in heart.»

Med vennlig hilsen
Sofie, tidligere elev

Andre saker

MOT-turnéen i Selbuhallen ble en suksess

Noel og Jay Mar fra PMF danser for en stappfull Selbuhall.   Aprils første dag bød på stemning, konsert og sang i Selbuhallen da MOT-turnéen kom til Selbu. Det ble strålende underholdning. Elise fra Peder Morset folkehøgskole og Marius fra Selbu ungdomsskole var to flinke konferansierer som ledet oss gjennom[…]

Les mer »

Guttefest

Dene lørdagen (25.03.2017) var det guttefest her på PMF, en kveld lagt opp av guttene, fylt med sang, sketsjer og mye mere.   Etter introduksjonen og god mat ble det underholdning                                        […]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *