Pedern

Pedern

Forsmak på PMF-lekene

Vinneren Frode flankert av Jon-Arild og Astri. Morten ble disket på grunn av feil løypevalg.

I morges hadde vi morgensamlingen nede i gymsalen. Flere ansatte hadde planlagt den sammen, og de hadde hjelp fra elever, stipendiater, studenter og volontører til å gjennomføre opplegget. Denne morgensamlingen var litt for humors skyld, men mest for å informere elevene på skolen om PMF-lekene som er den 12. – 13. mars i år. Dette er det 24. året PMF-lekene blir arrangert. PMF- lekene er et to dagers landsrenn på ski for mennesker med utviklingshemming. Det kommer folk fra hele landet for å delta. Det er skøyting, stafett, og klassiske løp på 1 km, 3 km og 5 km. Alle elever på skolen hjelper til med arrangementet gjennom forskjellige oppgaver som for eksempel å stå løypevakter, smøre ski og selge kaffe og vafler, noen er tidtakere, fotografer og heiagjeng, mens andre deltar som skiløpere.

På morgensamlingen arrangerte de ansatte et innendørs skirenn for å illustrere hvordan skirenn generelt kan foregå. Det var rigget ei løype i gymsalen der tilskuerne satt på matter i midten mens løypen gikk rundt. Det var tidtakere, en som telte runder, løypevakter, lagledere, skiløpere, noen ved mål, kamera og kameramann for å sjekke hvem som kom først inn, premieutdelere, saftutdelere og to speakere.

Speakerne Finn Håkon og Olaug snakker med løperne før start.
Speakerne Finn Håkon og Olaug snakker med løperne før start.

Mens speakerne intervjuet de fire skiløperne drev laglederne og ordnet med ting rundt dem. Etterpå stilte løperne seg opp på start, og etterhvert ble skirennet satt i gang. De skulle runde en sving for så opp en bakke, som da var opp på en tjukkmadrass, krysse den for så å ned en bakke, som da var ned fra tjukkasen som hadde en sammenrullet matte liggende foran på den siden. Videre var det en venstresving før et de skulle over et hinder. Etter noen få meter framover kom målstreken.

IMG_6158
Starten går.
IMG_6165
Løpet er i gang.
IMG_6197
I fykende fart forseres den store tjukkasbakken.
IMG_6214
Frode skydde ingen midler for å kapre gullet, og brøytet seg frem i innersvingene.

Det var tre runder i hele løpet. En løper ble disket for å ha droppet bakken og et hinder. Etter løpet ble videoen sjekket for å se hvilken rekkefølge løperne kom inn. Det var en deltagerpremie hver til alle som deltok. De tre som kom først fikk en medalje hver av premieutdelerne.

IMG_6180
Vinneren på vei over siste hinderet før mål.
IMG_6282
Her prøver Morten seg på en liten snarvei forbi hinderet. Det var blant annet denne manøveren som førte til diskvalifikasjon.
IMG_6317
Han fikk allikevel en deltagerpremie, slik alle utøvere får under PMF-lekene.

 

Andre saker

Pysjbomba

  På torsdag var det Pysjamas-Bomba. Folk så ut til å kose seg med pysjen sin. Det var mange som hadde på seg pysjen hele dagen.  Vi hadde en konkuranse med premiering av beste kostyme. Første plass gikk til Till med kaninkostymet sitt, og andre plass gikk til Lillian. Hun[…]

Les mer »

Kursuke: Alpint, snowboard og hundekjøring

Denne uken er det kursuke, og en gruppe elever hadde valgt å bli med på kurset Alpint, Snowboard og Hundekjøring. Disse elevene var med i skibakken i Meråker mandag, tirsdag og onsdag. Der fikk de muligheten til å prøve å stå på slalomski og snowboard. Noen prøvde ting for første[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *