Pedern

Pedern

Forsmak på PMF-lekene

Vinneren Frode flankert av Jon-Arild og Astri. Morten ble disket på grunn av feil løypevalg.

I morges hadde vi morgensamlingen nede i gymsalen. Flere ansatte hadde planlagt den sammen, og de hadde hjelp fra elever, stipendiater, studenter og volontører til å gjennomføre opplegget. Denne morgensamlingen var litt for humors skyld, men mest for å informere elevene på skolen om PMF-lekene som er den 12. – 13. mars i år. Dette er det 24. året PMF-lekene blir arrangert. PMF- lekene er et to dagers landsrenn på ski for mennesker med utviklingshemming. Det kommer folk fra hele landet for å delta. Det er skøyting, stafett, og klassiske løp på 1 km, 3 km og 5 km. Alle elever på skolen hjelper til med arrangementet gjennom forskjellige oppgaver som for eksempel å stå løypevakter, smøre ski og selge kaffe og vafler, noen er tidtakere, fotografer og heiagjeng, mens andre deltar som skiløpere.

På morgensamlingen arrangerte de ansatte et innendørs skirenn for å illustrere hvordan skirenn generelt kan foregå. Det var rigget ei løype i gymsalen der tilskuerne satt på matter i midten mens løypen gikk rundt. Det var tidtakere, en som telte runder, løypevakter, lagledere, skiløpere, noen ved mål, kamera og kameramann for å sjekke hvem som kom først inn, premieutdelere, saftutdelere og to speakere.

Speakerne Finn Håkon og Olaug snakker med løperne før start.
Speakerne Finn Håkon og Olaug snakker med løperne før start.

Mens speakerne intervjuet de fire skiløperne drev laglederne og ordnet med ting rundt dem. Etterpå stilte løperne seg opp på start, og etterhvert ble skirennet satt i gang. De skulle runde en sving for så opp en bakke, som da var opp på en tjukkmadrass, krysse den for så å ned en bakke, som da var ned fra tjukkasen som hadde en sammenrullet matte liggende foran på den siden. Videre var det en venstresving før et de skulle over et hinder. Etter noen få meter framover kom målstreken.

IMG_6158
Starten går.
IMG_6165
Løpet er i gang.
IMG_6197
I fykende fart forseres den store tjukkasbakken.
IMG_6214
Frode skydde ingen midler for å kapre gullet, og brøytet seg frem i innersvingene.

Det var tre runder i hele løpet. En løper ble disket for å ha droppet bakken og et hinder. Etter løpet ble videoen sjekket for å se hvilken rekkefølge løperne kom inn. Det var en deltagerpremie hver til alle som deltok. De tre som kom først fikk en medalje hver av premieutdelerne.

IMG_6180
Vinneren på vei over siste hinderet før mål.
IMG_6282
Her prøver Morten seg på en liten snarvei forbi hinderet. Det var blant annet denne manøveren som førte til diskvalifikasjon.
IMG_6317
Han fikk allikevel en deltagerpremie, slik alle utøvere får under PMF-lekene.

 

Andre saker

Portrettmaling

Vi på Flexi har drevet med portrettmaling. Først så tok vi bilde av oss. Så tegnet vi etter bildet, og så malte vi. Bildene har hengt i A-klasserommet en stund, og til påske får vi ta dem med oss hjem.   Skrevet av Emma og Ragna

Les mer »

Aktivitetsdag i Meråker

Onsdag den 29. mars var hele skolen i Meråker alpinsenter. Det var forskjellige aktiviteter. Vi kunne velge selv hva vi kunne gjøre for noe. Noen var på slalåm og snowboard, noen gikk på tur med langrennski. Det var aking, snøballkrig, tergingkast, bondesjakk, det var også actionfoto. Været var topp, føret var fint,[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *