Pedern

Pedern

Gjenbruk av treverk

En del av Arbeid i praksis-linja har i år startet med et bærekraftig prosjekt, nemelig blomsterkasser av tre. Treverket får de av Kjeldstad sagbruk og høvleri i Selbu, som ellers skulle ha blitt kastet. Blomsterkassene vil bli solgt til våren, akkurat i tide til blomstersesongen.

IMG_9252

 

IMG_9183

Plankene de får er ikke alltid like lange eller like brede, men elevene gjør sitt beste, og etter litt hard jobbing blir det et kjempebra resultat.

IMG_9172

Etter at plankene er saget ferdig tar Olav å setter «skruemerker» med en blyant, for at skruene alltid skal komme på samme plass og se pent ut har de laget en slags form man putter planken i.

IMG_9190

IMG_9218

Når skruemerkene er på plass legger Ådne seks planker i en annen type form og skrur dem fast i noen tykkere planker. Når dette er gjort har man en «vegg» til blomsterkassen klar.

IMG_9228

Så legger man veggen i en annen «form» der man setter på en planke som bunn.

IMG_9242

I den neste «formen» setter man to av veggene opp og deretter lager man to vegger til ved å skru fast planker imellom de to veggene.

IMG_9247

IMG_9250

Den neste fasen er bunn i blomsterkassa, der skrur de fast planker på bunnen av kassen.

IMG_9182

Da var kassen nesten ferdig, nå er det bare å skru på noen planker på toppen, så det blir en fin ramme.

IMG_9212

Peder som er lærer på dette prosjektet, fortalte også at de har tenkt å kanskje prøve å lage noen mindre blomsterkasser, de skal også lage noen dekorasjoner til å ha på kassene.

Andre saker

Min kaféopplevelse

Kara Urbach er nyankommet volontør fra Tyskland og skal arbeide som frivillig på PMF dette skoleåret. Hun kom til Norge på en mandag, og allerede onsdag var hun i full sving på kaféen. Foto: Kine Skei. Onsdag 9. september dro redaksjonen til PMF-Kaféen, for å dekke åpningen av kaféen for skoleåret[…]

Les mer »

Elevkveld hus 5, 6 og 7

Lørdag 28. oktober var det elevkveld. Det var hus 5, 6 , 7 som arrangerte elevkvelden. Det var kjempegøy å se på. Middagen var tapas og desserten var sjokolademousse. Artig og variert underholdning med dans, hip hop, arabisk dans, rap, stemningsrapport fra tilsynet og en skummel løype i et spøkelsehus.[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *