Pedern

Pedern

Gjenbruk av treverk

En del av Arbeid i praksis-linja har i år startet med et bærekraftig prosjekt, nemelig blomsterkasser av tre. Treverket får de av Kjeldstad sagbruk og høvleri i Selbu, som ellers skulle ha blitt kastet. Blomsterkassene vil bli solgt til våren, akkurat i tide til blomstersesongen.

IMG_9252

 

IMG_9183

Plankene de får er ikke alltid like lange eller like brede, men elevene gjør sitt beste, og etter litt hard jobbing blir det et kjempebra resultat.

IMG_9172

Etter at plankene er saget ferdig tar Olav å setter «skruemerker» med en blyant, for at skruene alltid skal komme på samme plass og se pent ut har de laget en slags form man putter planken i.

IMG_9190

IMG_9218

Når skruemerkene er på plass legger Ådne seks planker i en annen type form og skrur dem fast i noen tykkere planker. Når dette er gjort har man en «vegg» til blomsterkassen klar.

IMG_9228

Så legger man veggen i en annen «form» der man setter på en planke som bunn.

IMG_9242

I den neste «formen» setter man to av veggene opp og deretter lager man to vegger til ved å skru fast planker imellom de to veggene.

IMG_9247

IMG_9250

Den neste fasen er bunn i blomsterkassa, der skrur de fast planker på bunnen av kassen.

IMG_9182

Da var kassen nesten ferdig, nå er det bare å skru på noen planker på toppen, så det blir en fin ramme.

IMG_9212

Peder som er lærer på dette prosjektet, fortalte også at de har tenkt å kanskje prøve å lage noen mindre blomsterkasser, de skal også lage noen dekorasjoner til å ha på kassene.

Andre saker

Vakre varierte Vang

Eg vil starte med å takke Heidi for utfordringa då ho sendte stafettpenna vidare til meg! Eg tykte det var vanskeleg å finne på noko å skrive om, men no har eg bestemt meg. Eg vil fortelja litt om mitt opphav og presentere vakre varierte Vang som er staden eg[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *