Pedern

Pedern

Gjenbruk av treverk

En del av Arbeid i praksis-linja har i år startet med et bærekraftig prosjekt, nemelig blomsterkasser av tre. Treverket får de av Kjeldstad sagbruk og høvleri i Selbu, som ellers skulle ha blitt kastet. Blomsterkassene vil bli solgt til våren, akkurat i tide til blomstersesongen.

IMG_9252

 

IMG_9183

Plankene de får er ikke alltid like lange eller like brede, men elevene gjør sitt beste, og etter litt hard jobbing blir det et kjempebra resultat.

IMG_9172

Etter at plankene er saget ferdig tar Olav å setter «skruemerker» med en blyant, for at skruene alltid skal komme på samme plass og se pent ut har de laget en slags form man putter planken i.

IMG_9190

IMG_9218

Når skruemerkene er på plass legger Ådne seks planker i en annen type form og skrur dem fast i noen tykkere planker. Når dette er gjort har man en «vegg» til blomsterkassen klar.

IMG_9228

Så legger man veggen i en annen «form» der man setter på en planke som bunn.

IMG_9242

I den neste «formen» setter man to av veggene opp og deretter lager man to vegger til ved å skru fast planker imellom de to veggene.

IMG_9247

IMG_9250

Den neste fasen er bunn i blomsterkassa, der skrur de fast planker på bunnen av kassen.

IMG_9182

Da var kassen nesten ferdig, nå er det bare å skru på noen planker på toppen, så det blir en fin ramme.

IMG_9212

Peder som er lærer på dette prosjektet, fortalte også at de har tenkt å kanskje prøve å lage noen mindre blomsterkasser, de skal også lage noen dekorasjoner til å ha på kassene.

Andre saker

    Helga den 25-27  sept var det Gammelevtreff 2015. Gammelevtreff var fra 10 år, 5 år og 1 år. Det var mange folk som kom hit den helga, også traff jeg en som gikk her på skolen i fjor. Fredagen hjalp jeg Hanne med å telle laken og legge laken[…]

Les mer »

Fint vær og hyggelige folk!

Elise og Hanne serverte vafler og grøt til gjestene. Det ble en knall dag.   Lørdagsprosjektet denne gang var Friluftslivets dag. For meg skulle dagen bestå av å selge vafler og grøt. Dagen startet med å gjøre klar 200 papptallerkner med spekemat til grøten. Det tok sin tid, men da vi[…]

Les mer »

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *